Cazorla propušta ostatak sezone
FOTO: EPA

Potvrdio Wenger

Cazorla propušta ostatak sezone

Arsene Wenger do kraja sezone neće moći računati na Santija Cazorlu. 

Vezni fudbaler londonskog kluba se ove sezone muči sa povredama Ahilove tetive i članka, a nakon što je prva operacija prošla neuspješno, uskoro će biti podvrgnut novoj. 

Trener Arsenala ne želi da rizikuje trajno oštećenje i potvrdio je da Cazorla neće igrati do kraja sezone. 

"Nažalost, Santi neće moći da nam pomogne do kraja sezone. U dogovoru sa doktorima, odlučili smo da je to najbolja odluka za sve", izjavio je Wenger. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na konferenciji za medije Wenger je također dodao da se na bolove žali i Petr Čech. Češki golman je zadobio povredu lista i gotovo je sigurno da u naredne dvije utakmice neće biti među stativama Arsenala. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi