Ceballos iz slobodnjaka spasio Real, Kraljevi preživjeli pakao u Sevilli
Kraljevi su se mučili u gostima kod Betisa, ali su lijepim golovima na kraju ostvarili značajnu pobjedu

Madriđani ipak do tri boda

Ceballos iz slobodnjaka spasio Real, Kraljevi preživjeli pakao u Sevilli

E. Škorić

Real Madrid je večeras u Sevilli s 2:1 pobijedio Betis u susretu 19. kola španske La Lige.

Poslije jednog osvojenog boda u prethodna dva ligaška duela, Real Madrid je večeras bio pod velikim pritiskom na teškom gostovanju kodo Betisa, a na kraju je uspio da se provuče i da zabilježi 10. pobjedu u ligi.

Poveo je Real u 13. minuti, kada je Luka Modrić postigao sjajan pogodak, što mu je bio drugi gol ove sezone i ukupno 15. na 283. utakmici za Kraljeve.

U 67. minuti Betis uspijeva da izjednaći, pošto je Canales postigao pogodak za veliko slavlje domaćih igrača i navijača.

Činilo se da će Real ponovo da ispusti bodove, ali je Ceballos postigao sjajan gol u 88. minuti iz slobodnjaka, pa Madriđani i dalje vjeruju u čuda i titullu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Poslije 19 kola Real Madrid je četvrti s 33 boda, dok vodeća Barcelona ima 10 bodova više. Betis je sedmi sa 26 bodova, a Getafe mu bježi samo dva boda. Inače, Getafe je šesti i na posljednjem mjestu koje donosi plasman u Evropu, tako da će Betis sasvim sigurno da pokuša da se ponovo nađe u eliti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

epa
Solari je ovom partijom pokazao da nije dorastao klupi real madrida... drag mi je bio kao igrac ali sa eksperimentisanjem igraca VAlverde u prvoj postavi isco cebalos na klupi mislim da pokazuje njegov domet da vodi CAstillu maximalno... jedina je njeogva sreca sto nema slobodan trener na trzistu osim mourinha mislim da bi bilo bolje da su Raula postavili nego Solaria ali eto skontat ce da su pogrijesili ali bit dce kasno...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije