Cedevita bez trenera u finalu ABA lige?
Foto: EPA

Mršić zbog suspenzije propušta dva meča protiv Zvezde

Cedevita bez trenera u finalu ABA lige?

Zagrebačka ekipa će oslabljena ući u finalnu seriju ABA lige protiv Crvene Zvezde. Cedevita je u polufinalu izbacila ekipu Partizana, međutim čini se da će, zbog komentara na suđenje, prve dvije utakmice finalne serije biti bez trenera Veljka Mršića.

Mršić bi mogao biti suspendovan na dvije utakmice zbog komentarisanja sudijskih odluka na mečevima protiv beogradskog Partizana. 

Prema vijestima iz srbijanskih medija Mršić se našao pred disciplinskom komisijom zbog izjave da je "kriterij bio onakav kakav odgovara Partizanu".

"Kriterij je bio kakav odgovara Partizanu, ali, jedno je kriterij, a drugo su pravila. Ako je faul, onda je faul i iskreno se nadam da ćemo se držati pravila", izjavio je tada trener Cedevide.

Na klupi Cedevite će se, zbog odsustva Mršića, vjerovatno naći njegov pomoćnik, Italijan Gianmarco Pozzecco. 

Prva dva susreta finalne serije igraju se 10. i 11. aprila u Beogradu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi