ABA liga, 24. kolo

Cedevita bolja od Karpoša, Musa ubacio šest poena

E. Čaušević

Košarkaši Cedevite večeras su na domaćem parketu uz dosta muke savladali Karpoš u okviru 24. kola ABA lige.

Zagrebačka ekipa je teže od očekivanog večeras savladala Karpoš sa 81:77, te je tako upisala svoju 18. pobjedu u ABA ligi. Gosti su večeras igrali odlično u prvom poluvremenu, pogotovo u prvoj dionici večerašnje utakmice.

Karpoš je prvi dio dobio sa 20:14, a na poluvrijeme se otišlo s vodstvom gostiju 39:36. Ipak, Cedevita je na krilima Arapovića dosta bolje zaigrala u drugom dijelu, te je uspjela doći do preokreta.

U završnici smo gledali dosta zanimljivu košarku jer je Karpoš stigao samo na poen zaostatka, ali to je bilo sve što su gosti uspjeli uraditi. Cedevita je na kraju slavila sa 81:77.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Arapović sa 16 poena, dok je Miro Bilan dodao 14. Bh. reprezentativac Džanan Musa na parketu je proveo deset minuta te je ubacio šest poena i upisao je jednu asistenciju. S druge strane u ekipi Karpoša isakao se Labović sa 27 poena.

ABA liga, 24. kolo:

Cedevita - Karpoš Sokoli 81:77

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi