Cedevita poražena od Zadra, dva poena Gordića

ABA liga, sedmo kolo

Cedevita poražena od Zadra, dva poena Gordića

S. Bošković

Zadar je u sedmom kolu košarkaše ABA lige savladao Cedevitu rezultatom 88:81.

Prva četvrtina otišla je na stranu Zadra, koji je bio bolji sa 16:19. U nastavku su gosti nastavili sa boljom igrom, te na poluvremenu imaju plus sedam (33:40).

Cedevita, u čijem rosteru je bio naš Džanan Musa, koji nije ulazio na parket, počinje igrati nešto bolje, no nisu uspjeli smanjiti prednost i gosti dobivaju i treću četvrtinu rezultatom 25:27. 

Cedevita je bila uspješnija u zadnjoj dionici, no Zadar je sačuvao prednost koju je izgradio u prve tri dionice. 

Kod pobjedničke ekipe najefikasniji je bio Cosey sa 25 poena, a Ramljak je dodao 17. Cedevitu su predvodili Pullen sa 24 poena i White sa 18. Naš reprezentativac Nemanja Gordić u dresu Cedevite je ubacio dva poena.

ABA liga, sedmo kolo: 

Cedevita - Zadar 81:88 (16:19, 17:21, 25:27, 23:21)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.