Jacob Pullen u Cedeviti

Legenda Kansasa i španjolske lige

Jacob Pullen u Cedeviti

S. Bošković

Hrvatski prvak, te viceprvak ABA lige, zagrebačka Cedevita dovela je novo pojačanje, američkog playmakera Jacoba Pullena.

Inače, Jacob Pullen ima i gruzijsko državljanstvo i sa njim će nastupati za Gruziju na predstojećem Eurobasketu. Imao je veoma bogatu karijeru u kojoj je nastupao Angelico Biellu, Hapoel Jerusalem, Virtus Bolognu, Barcelonu, Sevillu, te New Basket Brinidsi. Ipak, najviše je poznat u Kansas Statu, NCAA momčadi u kojoj je zabio najviše poena u historiji tog sveučilišta.

U augustu prošle godine, potpisao je za Flying Leopardse, kineski klub, no iz tog kluba, bez nastupa, prelazi u Sevillu, a nakon samo par utakmica u Sevilli našao je novo mjesto, u Brindiju.

Za vrijeme igranja u Italiji, doveo je Brinidsi do play-off, kao i do play-offa Eurochallenga. U oba takmičenja Pullen je bio najbolji asistent, te drugi strijelac kluba. U nacionalnom prvenstvu bilježio je 14 poena, uz 3 asistencije za 29 minuta igre, dok je u Europi imao 14.2 poena po utakmici i četiri asistencije, uz istu minutažu. 

Vrijedi napomenuti da je i rekord španjolske ACB ligi po broju ubačenih trica u jednom susretu, kada je za vrijeme igranja u Barcelonu u utakmici protiv CB Valladolidom ubacio 12 trica. Prošle sezone imao je postotak od 36.3% ubačenih trica.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.