Cedric Soares iz Southamptona prelazi u Inter?
Inter će navodno Cedrica dovesti na posudbu do kraja sezone sa opcijom da otkupe njegov ugovor na kraju sezone.

Portugalac ide u Italiju

Cedric Soares iz Southamptona prelazi u Inter?

E. Oštraković

Iako su na početku sezone doveli Vrsaljka, čini se da čelnici Intera nisu zadovoljni njegovim igrama, te su jako blizu dovođenja igrača na poziciji desnog beka.

Kako navode inostrani mediji, desni bek Southamptona Cedric Soares, jako je blizu prelaska u Inter. Di Marzio je prenio informaciju kako su pregovori između Cedrica i Intera napredovali, te su jako blizu završetka transfera.

Inter će navodno Cedrica dovesti na posudbu do kraja sezone sa opcijom da otkupe njegov ugovor na kraju sezone.

Dvadesetsedmogodišnjak je upisao 22 nastupa za Southampton ove sezone. Također bio je dio reprezentacije Portugala koja je osvojila Evropsko prvenstvo 2016. godine i čini se kao savršena zamjena za Vrsaljka, koji će se kako stvari stoje vratiti u Atletico Madrid.

Inter se želi riješiti Vrsaljka nakon samo šest mjeseci?

Vrsaljko je oduševio svojim igrama na Svjetskom prvenstvu u Rusiji gdje je s reprezentacijom Hrvatske stigao do srebrene medalje. Nakon toga odlučio je napustiti Atletico Madrid i karijeru nastaviti u dresu Intera, ali mu na Apeninima ne ide baš kako je planirao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanski mediji prenose danas da bi Vrsaljko nakon samo šest mjeseci mogao napustiti Meazzu i vratiti se u Atletico. Inter je Vrsaljka doveo na posudbu do kraja sezone uz mogućnost da otkupe njegovo ugovor za 17,5 miliona eura.

No, čini se da u Interu nisu zadovoljni igrama hrvatskog reprezentativca i da su odlučni već u januaru da ga vrate u Atletico. Intera je posudba Vrsaljka koštala oko 6,5 miliona eura, no ovaj desni bek u dosadašnjem dijelu sezone imao je dosta problema s povredama zbog čega je odigrao svega 13 utakmica.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi