Čeferin: Evropski fudbal nikada nije bio zdraviji

Zahvaljujući Finansijskom fair-playju

Čeferin: Evropski fudbal nikada nije bio zdraviji

Predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin izjavio je da evropski fudbal nikada nije bio na stabilnijim nogama, za šta je najveće zasluge pripisao uvođenju Finansijskog fair-playja (FFP).

Prema istraživanju UEFA-e, klubovi su 2011. godine, prije nego što je uveden FFP, bili u ukupnom gubitku od 1.7 milijardi dolara a ove godine su prvi put od tada poslovali u suficitu.

UEFA je prema izvještajima za fiskalnu 2017. godinu ustanovila da su klubovi ostvarili kolektivni prihod od 20.1 milion eura, što je za 1.6 milijardi više u odnosu na prethodnu godinu. Kolektivno su klubovi u 2017. godini bili u plusu od 600 miliona eura.

"Zbog finansijskog fair-playja, evropski fudbal je zdraviji nego ikada ranije. FFP je postavio platformu za klupsku kontrolu troškova i plaćanje dugova", riječi su predsjednika UEFA-e, Aleksandra Čeferina.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ove godine je UEFA primijenila novo pravilo da svaki klub koji premaši 100 miliona eura u transferima automatski ide pod istragu.

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Mrs đubre odurno, platini ti je samo do clanka kakvo si ti djubre odvratno, kriminalac jedan obicni, uh koliko si pogan koliko facu imas onu pravu odvratnu kriminalnu
1 7
redbull
Dodji u Bosnu pa vidi je li zdrav, od saveza pa nadalje..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi