Čeferin potvrdio prijetnju: Bez Evrope za države koje prekinu prvenstvo
Foto - EPA

Belgijanci u nezgodnom položaju

Čeferin potvrdio prijetnju: Bez Evrope za države koje prekinu prvenstvo

Midhat Šljivak

Evropska fudbalska federacija (UEFA) javno je zaprijetila svim članicama da će ostati bez nastupa u evropskim takmičenjima ako prekinu prvenstva zbog pandemije koronavirusa.


Prvi čovjek UEFA-e Aleksander Čeferin nezadovoljan je činjenicom da su u Belgiji odlučili da prekinu prvenstvo i upozorio je ostale članice da će ostati bez Evrope ako to učine.

"Smatram da to nije dobra odluka. Belgijanci i federacije koje odluče da naprave isto mogle bi ostati bez nastupa u evropskim takmičenjima naredne sezone", rekao je Čeferin za ZDF i nastavio je:

"Naša je želja je da se sva prvenstva okončaju, pa čak i da se igra tokom ljeta i iza zatvorenih vrata. Fudbal nije isti bez navijača, ali bolje ga je barem gledati na TV-u. To ljudi žele i mi razmišljamo da se sezona nastavi kroz juli i august", rekao je Čeferin.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Belgijanci su odlukom Upravnog odbora lige odlučili da prekinu prvenstvo i da titula pripadne Club Bruggeu, ali 15. aprila će se održati sjednica Skupštine na kojoj će se odluka morati potvrditi.

Ipak, s prijetnjom UEFA-e da bi mogli ostati bez nastupa u evropskim takmičenjima situacija bi se mogla promijeniti, ali ostaje nam da vidimo šta će se desiti.

Top Komentari

mirza24
Slovenac i nogomet hahahaha
4 4
Lafac
Žao mi ovih pitara jedino, uzalud vam trud svirači!!!!
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi