Čeferin: Pratimo sve oko koronavirusa i trenutno nema otkazivanja utakmica Lige prvaka

UEFA u kontaktu sa svim timovima

Čeferin: Pratimo sve oko koronavirusa i trenutno nema otkazivanja utakmica Lige prvaka

E. Čaušević

Juventus je u prvom meču osmine finala Lige prvaka poražen na gostovanju kod Lyona sa 1:0.

Lyon je uspio napraviti veliko iznenađenje pobjedom protiv Juventusa koji je jedan od favorita za osvajanje trofeja u ovom takmičenju. No, Juve je pružio veoma lošu partiju i mora se priznati da je Lyon zasluženo slavio.

Revanš utakmica ovih timova igra se 17. marta u Torinu, ali je ova utakmica trenutno pod znakom pitanja zbog epidemije koronavirusa koji vlada na sjeveru Italije prethodnih desetak dana.

Već sada ima mnogo špekulacija da će se meč igrati pred praznim tribinama ili čak na neutralnom terenu, ali zvanične potvrde još uvijek nema. Meč se igra za dvije sedmice i UEFA još uvijek ne razmatra ovaj meč, te se nadaju da će se situacija s koronavirusom smiriti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon svega oglasio se i predsjednik UEFA-e, Aleksander Čeferin, koji je poručio da je još uvijek rano pričati o ovoj utakmici, ali da se situacija pomno prati.

"Pratimo sve što se dešava oko epidemije koronavirusa veoma pažljivo. Trenutno nema nikakvih priča o otkazivanju mečeva. Pratimo razvoj situacije u svim zemljama koje imaju predstavnika u evropskom takmičenju u nokaut fazi i svaku odluku ćete sigurno odmah znati", poručio je Čeferin.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi