Sprema se transfer koji niko nije očekivao? Higuain će morati donijeti dokaze o svom djedu...

Odlazak u klub u koji ne može doći svako?

Sprema se transfer koji niko nije očekivao? Higuain će morati donijeti dokaze o svom djedu...

Gonzalo Higuain se prošlog ljeta vratio u Juventus nakon dvije uzastopne posudbe - u Milanu i Chelseaju.

Računaju još uvijek na Pipitu u Torinu, ali čini se da novi ugovor neće dobiti. Pregovora o produženju saradnje još nema, a kako Higuainov ugovor sa Juventusom ističe na ljeto - već se odavno špekuliše o njegovom novom klubu.

Sada su se pojavile informacije da bi 32-godišnji Argentinac mogao napraviti iznenađujući transfer, na ljeto napustiti Juventus kao slobodan igrač i otići u Athletic Bilbao.

Zašto iznenađujući? Pa, Athletic Bilbao je klub koji u svoje redove prima samo Baske, bilo da je riječ o igračima rođenim u Baskiji ili onima koji imaju baskijske krvi.

A Gonzalo Higuain je Argentinac rođen u francuskom Brestu, gradu u kojem mu je otac svojevremeno igrao fudbal.

Međutim, u špekulacijama o Higuainovom odlasku u Bilbao možda i ima nečega. Možda Pipita može potpisati za ponos Baskije, a "dokaz" je pronađen u izjavi njegovog oca Jorgea - datoj poprilično davno.

Naime, svojevremeno je Jorge komentarisao navode da bi njegov drugi sin Federico Higuain mogao zaigrati za Athletic Bilbao. Tada je otkrio da je njegov djed, Gonzalov i Federicov pradjed - Bask.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Moj otac me stalo podsjećao kako je djed govorio da Baski nisu ni Španci ni Francuzi, da oni ne pripadaju nikome. Oni su jednostavno Baski", svojevremeno je izjavio Jorge Higuain.

Ipak, ukoliko do ozbiljnih pregovora zaista dođe, ovakve Jorgeove tvrdnje će se morati potkrijepiti čvrstim dokazima - u suprotnom popits za klub sa San Mamesa nije moguć.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi