Čeferin prijeti da će PSG izbaciti iz Lige prvaka

Predsjednik UEFA se ne šali

Čeferin prijeti da će PSG izbaciti iz Lige prvaka

Edmir Škorić
Teme:

Aleksander Čeferin, prvi čovjek UEFA-e, neman ništa protiv da se PSG izbaci iz evropskih takmičenja ukoliko se dokaže da je prekršio pravila financijskog fair-playja.

Šef glavnog evropskog nogometnog tijela kazao je da se ne boji kazniti PSG, naravno ukoliko se ispostavi da su Parižani prekršili pravila koja nameće financijski fair-play.

Ovog ljeta francuski klub je doveo Neymara i Mbappea, koji će na kraju koštati 400 miliona eura. Međutim, da bi izbjegli kaznu, PSG je Mbappea doveo na posudbu, a onda će na ljeto 2018. godine isplatiti 180 miliona eura.

Neymar je kupljen za 222 miliona eura tako što je Barceloni novac uplatila Katarska vlada.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ako se krivica dokaže, morat ću isključiti PSG iz nastupa u takmičenja pod UEFA-inim okriljem. Ne bojimo se kazniti PSG, ama baš niko ne može iznad zakona", rekao je Čeferin. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi