Čeka se Mulalićev povratak: "Treba nam nova magija za spas"

Sportski direktor potvrdio

Čeka se Mulalićev povratak: "Treba nam nova magija za spas"

A. Čaušević

Edis Mulalić je početkom sezone po drugi put preuzeo Rudar Pljevlja i do prekida sezone odradio odličan posao. 

Mulalićev tim je proljetni dio sezone započeo s maksimalnim učinkom, međutim zbog pandemije koronavirusa kao i u većini zemalja fudbal je stao pa tako i u Crnoj Gori.

Perspetkivni bh. stručnjak se u međuvremenu vratio u Sarajevu, a u Rudaru čekaju njegov povratak nakon što je nastavak crnogorskog prvenstva zakazan za 1. juni.

"Trener Edis Mulalić je i dalje u Bosni i Hercegovini, igrači tek treba da dođu u Pljevlja. Sve ovo je jedno iskustvo više za sve nas, a dobra stvar u svemu je što smo prije dvije noći konačno vidjeli kako na Rudarovom stadionu izgledaju upaljeni reflektori", kazao je sportski direkro Rudara, Damir Čakar u razgovoru za Vijesti.me.

U trenutku prekida prvenstva Rudar se nalazio na 4. mjestu i imao je priliku da izbori plasman u Evropu. Ipak, zbog nedobivanja licende ekipa iz Pljevlja ne bi svakako igrala evropske utakmice.

"Koliko sam upućen, nije moguće da se dodatno licenciramo za evropska takmičenja, ali igraćemo do kraja da ostvarimo što bolji plasman", rekao je Čakar.

"I bez globalne krize smo bili u problemu, a šta će biti sada - ne znam. Ne smijemo da dozvolimo da Rudar dođe u situaciju u kojoj je bio ljetos, kada se postavljalo pitanje da li će uopšte opstati. Bez pomoći grada i sponzora, biće žestoka borba. Pandemija je uticala na sve, ne znamo šta će biti - kako ćemo završiti ovu sezonu, kako početi narednu. Izgleda da nam treba još jedna magija da bismo sačuvali Rudar", dodao je on.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi