Tiago na kratkom odmoru u Sarajevu: Povratak u PL? Uskoro ćemo znati više
Tiago i Lubarda u jednom sarajevskom kafiću

Brazilac je svojevremeno bio ljubimac navijača Željezničara

Tiago na kratkom odmoru u Sarajevu: Povratak u PL? Uskoro ćemo znati više

S. Mlaćo

Nekadašnji ljubimac navijača Željezničara Brazilac Tiago Faria sjajne partije pruža u Crnoj Gori. Tiago je u Crnu Goru, tačnije Rudar iz Pljevlja, stigao na poziv trenera ovog tima, bh. stručnjaka Edisa Mulalića, koji ga je trenirao i u Željezničaru.

Pokazao se to kao pravi potez za simpatičnog Brazilca koji je u subotu 'srušio' prvaka Sutjesku sa dva pogotka (5:1).

Par dana odmora iskoristio je za dolazak u Sarajevo gdje smo ga i sreli u društvu Maria Lubarde, svog zastupnika, ali prije svega velikog prijatelja na čiji poziv je i stigao u FK Željezničar na ljeto 2015. godine. Bio je to njegov prvi dolazak u BiH i prvo iskustvo u Evropi. Kasnije se okušao i u Hrvatskoj, Portugalu...

Svaki dolazak u Sarajevo za njega, priznaje, budi posebne emocije. Ističe da je to njegov drugi dom, a na spomen FK Željezničar i Manijaka, veoma je nasmijan.

Ipak, na početku razgovora dotakao se prvo svojih nastupa u Crnoj Gori.

"Zadovoljan sam. Na početku je bilo teško, ali dobro smo se spremili, uigrali i sada ide veoma dobro".

Briljirao je u subotu, te dobio ovacije navijača, ali i pažnju crnogorskih medija. Skroman je i ne želi sebe u prvi plan.

"Rudar je zaslužio pobjedu. Mulalić nas je sjajno spremio, ispoštovali smo sve iz svlačionice. Mulalić nam je kao otac".

Sretan je u Pljevlju i osvojio je simpatije navijača, mještana ovog grada...

"Sjajno su me primili. Svi me pozdrave u gradu, saigrači su sjajno i sretan sam. Cilj je da budemo među prvi tri ekipe".

Svaki dolazak u Sarajevo za njega je poseban, pa makar to bilo i na par dana.

"Obožavam ovaj grad i ovu državu. Osjećam se kao kod kuće".

Skrenuo je pažnju na sebe dobrim igrama u Crnoj Gori.

"Glavni cilj je da sa ekipom igram najbolje što mogu. Želim biti prvi golgeter, a nisam daleko od prvog".

Na ljeto se spominjao njegov povratak u Premijer ligu, ostvareni su i kontakti, no nije se ostvarilo.

"Volja za to je ogromna, ali mora biti zanimljiva ponuda, odnosno odgovarajuća. Vidjet ćemo uskoro šta će se dešavati", završava razgovor za SportSport.ba ovaj Brazilac.

Riječ je dobio i Tiagov prijatelj/zastupnik Mario Lubarda.

"Bilo je ponuda iz PL ove zime, ali ništa konkretno. U Crnu Goru je otišao prvo zbog Mulalića, jer ga on dobro poznaje. Ima ponuda, njegov interes je povratak u Premijer ligu. On najviše voli BiH, te mislim da će uskoro biti nešto na ljeto po tom planu. To je njegova želja i mislim da bi to bilo najbolje za njega", kazao je ljubazni Lubarda.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
Ja mislio stigo Tiago Alkantara
0 2
Kupi_Lee
OK
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi