Čeka se objašnjenje s Grbavice: Savez se oglasio, Željo još uvijek nije

Čeka se objašnjenje s Grbavice: Savez se oglasio, Željo još uvijek nije

E. Škorić

Višemjesečno zalaganje, silni treninzi, taktičke varijacije, proliveni znoj i osvojeni bodovi. Sve je to na kraju bilo uzalud, Fudbalski klub Željezničar neće igrati Evropu.

A za klub kakav je Željezničar ne da je loše da propusti izlazak u Evropu nego je ravno katastrofi velikih razmjera.

Nema neophodne financijske injekcije, manji broj sponzora, teži put do dovođenja igrača, vjerovatno manja posjeta na stadionu... Dakle, sve ono što ne ide u prilog ekipi koja ima namjeru da se bori za trofeje.

Željo će morati da pregrmi sezonu bez Evrope i jasno da je sada pred Plavima turbulentan period. Treba ostati pribran, čitav, treba zadržati motiv, naći neophodan dodatni kvalitet, treba se dobro potruditi da sljedeći put Evropa ne bude uskraćena.

Naravno, ona je rezultatski ostvarena, igrači i stručni štab su svoj posao odradili na pravi način, ali zakazao je drugi segment, onaj koji često nazivamo "nesportski".

Kakav god on bio, poražavajuća je činjenica da se velikanu kao što je Željezničar desi da na vrijeme ne obezbijedi sve uslove za dobivanje licence koja "život znači".

No, interesantno je da se iz "plave vlade" niko ne oglašava i ne objašnjava stvarne uzroke nedobivanja licence. Ko je kriv, zašto se sve ovo desilo? Navijači i javnost u BiH to žele da znaju i dužnost čelnika kluba je da ih obavijesti o tome.

Kada već neće gledati svoj tim u Evropi, navijači Želje barem bi trebali da znaju zašto je i kako sve pošlo po zlu. I nakon zvanične odluke Drugostepene komisije za lincenciranje, iz Doline ćupova ne stiže zvanično objašnjenje niti bilo kakav vid obrazloženja odluke koja bi mogla uveliko da promijeni smijer Željezničara u narednom periodu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nihad Selimović, prvi čovjek Željezničara, nije odgovarao na naše pozive ni poruke što je možda i razumljivo jer sasvim sigurno mu u ovim momentima nije lako, no za očekivati je da se iz kluba oglase putem zvanične stranice i da iznesu svoju stranu priče.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KadPlaneDaPlane
Neka nam savez objasni kako se dijele licence. Po nacionalnom ključu, po snazi u savezu i komisijama, ili po rezultatima na terenu i urednosti kluba? NS BiH MAFIA. 2012 FK Sarajevo je bilo dužno i Bogu i narodu pa su dobili licencu na drugostepenoj. Toliko o Uefa pravilima. "Naime, Drugostepena komisija za licenciranje klubova Nogometnog saveza BiH, kako javljaju mediji u BiH, poništila je odluku Prvostepene komisije N/FSBIH kojom FK Sarajevo nije ispunilo uslove za dobijanje licence za nastup na evropskoj sceni."
0 12
casimiro
Sta ce se izjasniti!!Naravno svalice sve na predhodnu upravu,to rade kako su dosli..Znali su za dug kad su usli u klub,trebali su platiti..Sve je planski uradjeno..Ovo je najgora uprava ikad.na celu sa jadnikom Amarom!!!Trazili ste gledajte!!!Plakacete vi za Misimovicem!!!
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi