Čekanje se isplatilo: Marko Obradović ima novi klub

Potpisao za Yenisey

Čekanje se isplatilo: Marko Obradović ima novi klub · Zvanično

Marko Obradović je novi igrač ruskog drugoligaša Yeniseya što je danas i zvanično potvrđeno.

Srbijanski fudbaler je ove zime bio na pragu povratka u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, pregovarao je sa Sarajevom i Slobodom, međutim strpljivo je čekao bolju priliku i to mu se na kraju isplatilo.

Novi klub u Obradovićevoj karijeri je Yenisey, u kojem je najprije boravio na probnom radu, a ono što je pokazao je u potpunosti zadovoljilo stručni štab ruskog drugoligaša i na kraju je dobio ugovor na godinu i pol dana.

Kada je u pitanju Yenisey, radi se o trenutno prvoplasiranom timu 1. Divizije (2. liga), a u klubu su uvjereni da će Obradović opravdati ukazano povjerenje i biti od pomoći na putu ka plasmanu u elitni rang.

Podsjećamo, najveći dio svoje karijere Obradović je proveo u Radniku. Igrajući za bijeljinski tim prometnuo se u jednog od najubojitijih napadača u BiH i noćnu moru za svakog golmana, a dobre igre su mu, uostalom, kasnije donijele transfer u Aktobe (Kazahstan). U prošlosti je igrao još za belgijske klubove Eupen i Boussu Dour.

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Odličan napadač koji se dosta vraća u odbranu.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi