Čekićari "pobijedili" Napoli i Bayern: Stiglo pojačanje od 27 miliona eura

Fornals potpisao za West Ham

Čekićari "pobijedili" Napoli i Bayern: Stiglo pojačanje od 27 miliona eura · Zvanično

Španski veznjak Pablo Fornals je potpisao petogodišnji ugovor sa West Hamom, uz opciju produženja saradnje za još jednu godinu.

West Ham je danas potvrdio dolazak svog novog pojačanja, a vjeruje se da su Čekićari Villarrealu za 23-godišnjeg Fornalsa platili 27 miliona eura.

Tako je Fornals postao drugo najskuplje pojačanje u historiji West Hama - poslije Felipea Andersona koji je prošlog ljeta Laziju plaćen oko 45 miliona eura.

"Jako sam sretan što sam sada dio West Hama. Osjećam se jako dobro, sretan sam i zahvalan na prilici koja mi je pružena", izjavio je Fornals nakon potpisivanja ugovora.

U proteklom periodu se špekulisalo da je Fornals na meti Napolija i Bayerna. Navodno je Napoli u jednom momentu i službeno kontaktirao Villarreal o mogućem transferu Pabla Fornalsa, ali od istog nije bilo ništa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Fornals je u dresu Žute podmornice protekle sezone odigrao 50 utakmica u svim takmičenjima, postigao je pet golova i upisao šest asistencija.

Inače, ovaj veznjak je u Villarreal stigao prije dvije godine iz Malage, za 12 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi