Navijači oduševljeni novim dresovima West Hama

Zaista su napravili pravi izbor

Navijači oduševljeni novim dresovima West Hama

S. Mlaćo

Engleski West Ham predstavio je dresove u kojima će igrati gostujuće utakmice naredne sezone. Naime, Čekičari su sa svojim sponzorom opreme Umbro izašli u javnost i oduševili navijače.

Kompletna garnitura je u bijeloj boji, a promocija dresa se vrši pod sloganom Then - Never - Forever (Nekada - danas - zavijek). Sve jasno govori da se radi o inspiraciji na uspjehe generacije iz 1980. godine.

Promjene u igračkom kadru

West Ham je prije par dana zvaničnim saopštenjem na klupskom sajtu potvrdio da trojica prvotimaca napuštaju redove Čekićara.

Riječ je o iskusnom golmanu Adrianu, napadaču Andyju Carrollu i veznjaku Samiru Nasriju.

Trojici navedenih igrača ovog ljeta ističu ugovori sa West Hamom, a sada je jasno da isti neće biti produženi.

Španski čuvar mreže Adrian napušta Čekićare nakon šest godina "službe". On je u West Ham stigao 2013. godine, a do sada je uspio skupiti 150 nastupa za londonski klub u svim takmičenjima.

Ipak, Lucas Fabianski je "izgurao" Adriana iz prve postave, pa če Španac na drugom mjestu potražiti bolju minutažu.

I Andy Carroll je u West Ham stigao 2013. godine. Stameni napadač je bio najskuplje pojačanje (do tada) u historiji West Hama pošto je plaćen Liverpoolu oko 17.5 miliona eura.

Ipak, Carrolla tokom godina u West Hamu nisu zaobišle povrede, a zbog jedne je propustio i veliki dio sezone koja je iza nas.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Visoki napadač je za West Ham skupio 142 nastupa u svim takmičenjima, postigao je 34 gola i upisao 17 asistencija.

Samir Nasri je prošle zime dobio priliku oživiti svoju karijeru u West Hamu, ali je nije najbolje iskoristio. Odigrao je tek šest utakmica za West Ham (PL i FA Kup), te je upisao dvije asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi