Čelični grad u finalu Kupa ZDK nakon preokreta bolji od visočke Bosne
Mladi klub iz Zenice u narednoj sezoni ima za cilj da osvoje Kantonalnu ligu ZDK, te se plasiraju u rang više

Klub iz Zenice osvojio pehar

Čelični grad u finalu Kupa ZDK nakon preokreta bolji od visočke Bosne

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čeličnog grada iz Zenice osvajači su Kupa Zeničko-dobojskog kantona za sezonu 2023/24, nogometaši iz Zenice na stadionu Kamberovića polje u finalu su nakon preokreta bili bolji od Bosne iz Visokog rezultatom 2:1, te su sasvim zasluženo osvojili pehar i tako ispisali historiju ovog mladog kluba iz Zenice.

U četvrtfinalu Čelični grad je bio bolji od Krivaje 2:1, dok su u polufinalu savladali Borac iz Jelaha rezultatom 1:0. S druge strane Bosna iz Visokog, koja je važila za favorita u ovom takmičenju, do finala je savladala Vareš 7:1, te ekipu Fortune iz Zenice 3:0.

Finalni meč na Kamberovića polju u Zenici po izuzetno visokoj temperaturi privukao je oko 300 gledalaca, koji su imali šta da vide na današnjem meču. Od početka utakmice gledao se otvoren nogomet, te su se redale šanse kako pred golom domaćina, tako i gostiju. Ipak u 16. minuti nakon kornera s lijeve strane i konfuzije u redovima domaće ekipe, Bosna iz Visokog preko Amira Husnića dolazi do vodstva 0:1. Do kraja prvog poluvremena domaći tim imao je nekoliko sjajnih prilika preko Čajlakovića, Imamovića, te Husejnovića koji je u 40. minuti pogodio i stativu. Ipak u 43. minuti nakon jedne lijepe akcije gol gostiju pogađa Sanjin Subotić za izjednačenje rezultata 1:1. Treba istaći da je ovaj mladi nogometaš jučer dobio prinovu u porodici i današnji gol posvetio je svome djetetu. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 1:1.

U drugom poluvremenu ofanziva tima kojeg s klupe predvodi Almir Karabegović, a to im se isplatilo u 67. minuti kada sjajan gol nakon solo prodora po desnoj strani postiže rezervista Nasudin Smriko za preokret i vodstvo ekipe Čeličnog grada rezultatom 2:1. Do kraja utakmice bilo je nekoliko prilika pred golom gostiju, ali i domaće ekipe, ali promjene rezultata nije bilo. Na kraju konačnih 2:1 za ekipu Čeličnog grada i sasvim zaslužena pobjeda nad ekipom Bosne, koja se takmiči u rangu više nego pobjednik finala.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Pehar i zahvalnice ispred NSZDK pobjedniku Kupa ZDK uručili su Safija Mahmić, Alma Kovačević i Benjamin Terzić. Vrijedi istaći i odlično suđenje danas sudijske trojke Semira Balića, Amela Starčevića, Armina Mulabdića, koje je pod budnim okom držao delegat, odnosno posmatrač suđenja Mensur Hodžić.

Treba istaći da su obje ekipe plasmanom u finale Kupa ZDK izborile automatski plasman u 1. kolo Kupa FBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi