Savez odredio datum početka nove sezone Prve lige FBiH

Ko će sve nastupiti, ne zna se još uvijek

Savez odredio datum početka nove sezone Prve lige FBiH

S. Mlaćo

Sezona u Prvoj ligi FBiH, te četiri Druge lige FBiH bliži se kraju.

Dosta je nepoznanica, posebno kada je u pitanju opstanak u Prvoj ligi FBiH, te doigravanje za Prvu ligu FBiH.

NK Čelik i NK Iskra će put za dobijanje licence tražiti kroz Drugostepenu komisiju Saveza, a za sada je poznato da će u doigravanju sigurno igrati FK Klis i FK Gornji Rahić.

Nije poznato koliko će timova u niži rang iz Prve lige FBiH, a sve će ovisit od toga ko će napustiti Premijer ligu, te koliko će timova izboriti plasman u Prvu ligu FBiH.

Sigurno je samo da će NK GOŠK kao prvak Prve lige FBiH igrati naredne sezone Premijer ligu.

U Savezu već 'kuju' planove za novu sezonu, pa je tako poznato da će nova sezona Prve lige FBiH startati 12/13.08. ove godine.

Oglasi

Izvršni odbor je, između ostalog, nakon usvajanja zapisnika sa prethodne sjednice, jednoglasno usvojio izvještaje Komisije za takmičenje, Komisije za sudije i suđenje i Disciplinske komisije NS FBiH o radu u proteklom periodu, kao i informaciju o procesu licenciranja klubova m:tel Prve lige Federacije BiH za sezonu 2023/2024.

Pored toga, Izvršni odbor NS Federacije BiH je, na prijedlog Komisije za takmičenje NS FBiH, usvojio prijedlog kalendara takmičenja m:tel Prve lige FBiH i Druge lige FBiH za takmičarsku sezonu 2023/2024. Takmičarska sezona m:te Prve lige FBiH 2023/2024 počinje 12/13.08.2023. godine, dok će takmičenje u Drugoj ligi FBiH početi 19/20.08.2023. godine.

Također, Izvršni odbor NS FBiH je donio odluku o odigravanju turnira pretpionirskih prvaka kantonalnih/županijskih saveza, koji će se odigrati 14/15.06.2023. godine u Sarajevu, te odluku o turniru pionirskih reprezentacija kantonalnih/županijskih saveza koji će se također odigrati u Sarajevu od 21. do 23. juna 2023. godine uz tehničku organizaciju Fudbalskog saveza kantona Sarajevo.

Podsjetimo, jučer se Savez oglasio oko licenciranja klubova.

Na  sjednici se odlučivalo o izdavanju licenci klubovima Druge lige Federacije BiH grupa Sjever, Centar, Zapad i Jug koji su aplicirali za učešće u takmičenju m:tel Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2023/2024.

Oglasi

 U skladu sa prednje navedenim, donesene su sljedeće odluke:

 Licencu za učešće u takmičenju m:tel Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2023/2024 dobili su:

 FK KLIS Buturović polje i 

FK G. RAHIĆ Gornji Rahić

 Licencu za učešće u takmičenju m:tel Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2023/2024 nisu dobili:

 NK BOSNA Visoko

NK ČELIK Zenica

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK ISKRA Bugojno

FK FAMOS Hrasnica i NK VITEZ podnijeli su aplikaciju za licenciranje, ali isti nisu dostavili dokumentaciju te je prvostepena Komisija za licenciranje klubova donijela odluku o odbijanju izdavanja licence.
U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova NS FBiH, klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NS FBiH u roku od 8 (osam) dana od dana dostavljanja odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova NS FBiH”, objavili su iz NS FBiH.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi