Čelik angažovao zamjenu za Mahmutovića
Sjajni napadač iz Zavidovića pokušat će nadomjestiti odlazak Mahmutovića u nogometnu penzciju, te crno-crvenima pomoći da izbore plasman u viši rang.Foto:NK Čelik

Šijerkić pojačanje u napadu kluba s Bilinog polja

Čelik angažovao zamjenu za Mahmutovića · Zvanično

D. Kurbegović

Kako je naš portal i najavio prošle sedmice, NK Čelik angažovao je pojačanje u napadu za narednu sezonu u kojoj je cilj osvajanje prvog mjesta i ulazak u viši rang.

Zeničani su pronašli zamjenu za Aidina Mahmutovića, koji se na utakmici protiv Veleža oprostio od aktivnog igranja nogometa. Njegova zamjena bit će 27-godišnji napadač Mirsad Šijerkić iz Zavidovića.

Šijerkić je u protekloj sezoni Druge lige FBiH – grupa Centar postigao 31 gol i tako završio kao drugi strijelac lige iza Fijada Mehanovića. Interesantno da je ovaj napadač nastupao već za Čelik, ali u omladinskim pogonima, u selekcijama kadeta i juniora. U prethodnoj sezoni nastupao je u NK Krivaja Zavidovići i BFK Simm Bau, te je u posljednje tri sezone postigao blizu 100 pogodaka.

Nakon angažovanja veznjaka Mahira Mehića, Zeničani su danas riješili i pitanje napadača za narednu sezonu. Do kraja prelaznog roka, moguće je da na Bilino polje stigne još jedan stoper čime bi se kompletirala ekipa za narednu sezonu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convicts
Zavit cemo onu visocku bosnu u crno nece im ni piramida sunca vise pomoc a kamo li sudije i penali izmisljeni. Samo Celik.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi