Strateg Čelika pred duel s Mladosti

Jusufbegović: Zbog tri vezana remija imamo imperativ pobjede

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu će na Bilinom polju dočekati ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja u komšijskom i kantonalnom derbiju.

Zeničani imaju imperativ pobjede, dok će gosti nakon plasmana u polufinale Kupa u Zenicu doputovati rasterećeni rezultatskog imperativa.

Trener Čelika svjestan je važnosti naredne utakmice, što je danas i potvrdio na press konferenciji održanoj u prostorijama kluba.

„Zbog tri vezana remija imamo imperativ pobjede, bilo je dobrih i loših strana u ove tri utakmice, ali naredna utakmica nam je veoma bitna i tako ćemo se postaviti od početka utakmice. Igramo protiv kvalitetnog protivnika, koji je pokazao snagu u Kupu, igraju veoma dobro na kontre i polukontre, oni nemaju mnogo turbulencija u klubu i protivnik su za svaki respekt. Bez obzira na sve očekuje nas zahtjevna utakmica, ali nemamo izbora interesuju nas samo tri boda protiv Mladosti. Momci su dobro radili ovu sedmicu, atmosfera je dobra i nadam se da ćemo uz podršku publike doći do pobjede“, ističe Jusufbegović.

Zeničani protiv Mladosti neće moći računati na dvojicu igrača.

„Bojan Regoje ne može nastupiti zbog tri žuta kartona, Danijal Brković se još oporavlja od povrede, ali je počeo raditi s ekipom. Fenan Salčinović je preskočio nekoliko treninga zbog posljedica igranja i treniranja na plastici. Poznato je da je tešku povredu prošli put zaradio upravo na igranju na plastici, tako da smo veoma oprezni s njim, ali vjerujem da će on u subotu nastupiti“, kaže trener Zeničana.

Osvrnuo se i na učinak, te igru ekipe u tri proljetne utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Šepali smo prema igri naprijed, posebno protiv Krupe, ali ne bih da se vraćam sada na to. U odnosu na protivnike Zrinjski, Vitez sigurno da smo mi imali više prilika za gol nego oni, ali protiv Krupe to nije bio slučaj. Imamo dosta prostora za napredak igri prema naprijed, Karića nismo imali u pripremnom periodu, Stokić nije imao pravo nastupa. Nismo imali kontinuitet rada s tim igračima, ali i jedan broj igrača nije igrao, tako da su to sve okolnosti koje su uticale na našu igru. Nadam se da kako vrijeme bude odmicalo da ćemo biti sve bolji, to još sve malo šepa, ali intenzivno radimo na poboljšanju tog segmenta. Imam povjerenja u ove igrače i nadam se da će brzo doći na željeni nivo, koji će nam garantovati opstanak u ligi“, kazao je Jusufbegović.

Vjerovatni sastav protiv Mladosti: Ružić, Sadiković, Islamagić, Jusić, Husić (Bureković), Hećo(Pezer), Šišić, Salčinović, Stokić, Dilaver i Karić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi