Čelik bez podrške Robijaša u Mostaru

Oglasili se navijači crveno-crnih

Čelik bez podrške Robijaša u Mostaru

Prvi meč 8. kola Premijer lige BiH će u Mostaru u 19 sati započeti Zrinjski i Čelik.

Na ovoj utakmici gostujući tim neće imati podršku navijača, koji su odlučili izdati zvanično saopštenje koje prenosimo u cjelosti.

"Želimo da obavijestimo javnost, da naša navijačka skupina nije u mogućnosti da danas prisustvuje prvenstvenoj utakmici između Zrinjskog i Čelika u Mostaru.

Kao i svake godine kada je u pitanju odlazak u Mostar, suočavamo se sa velikim problemima u organizaciji tog gostovanja, kao da ulazimo u drugu državu a ne u drugi kanton.

Dobili smo dopis od MUP-a HNK kako je moguće na utakmicu doći samo organizovano AUTOBUSOM, svako ostalo prevozno sredstvo bit će vraćeno kao i prethodnih godina. Ograničavanje slobode kretanja je direktno nepoštivanje Ustava BiH i  Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i sloboda!? Sloboda kretanja nam je zagaratovana članom II/3 Ustava BiH i članom 2. DP broj uz EKLJP  Jedan od razloga koji navode je to, da nisu u mogućnosti osigurati dolazak navijača privatnim autima i kombijima. Žao nam je građana HNK kantona koji se oslanjaju na to da će biti zaštićeni od strane njihovog MUP-a, koji ne moze osigurati dolazak 50 navijača na utakmicu.

Iako smo imali dogovoren prevoz autobusom sa jednom putničkom agencijom,  u zadnji trenutak su nam javili da nisu u mogućnosti da nas voze na utakmicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovo nas neće pokolebati. Iz ovog ćemo izaći samo jači.

Ovom prilikom želimo poručiti igračima i stručnom štabu, da imaju našu podršku i da danas odigraju za Robijaše!".

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi