Čelik golom Durmiša slavio protiv Gradine na Bilinom polju

Prijateljski meč u Zenici

Čelik golom Durmiša slavio protiv Gradine na Bilinom polju

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika i Gradine iz Srebrenika danas su na stadionu Bilino polje u Zenici odigrali prijateljski meč u okviru priprema za nastupajuće sezone u 1.ligi FBiH i Drugoj ligi FBiH, grupa "Centar". Igralo se otvoreno danas, a nešto bolji bio je domaći tim, koji je golom u finišu meča preko Durmiša slavio pobjedu rezultatom 1:0.

Zeničani u narednoj sezoni žele osvojiti prvo mjesto, te ući u viši rang, dok je cilj kluba iz Srebrenika da budu stabilni članovi 1.lige FBiH, te da afirmišu svake sezone nekoliko mladih igrača. Od prve minute crno-crveni krenuli su ofanzivno prema golu gostiju, te su propustili nekoliko prilika preko Karalića, Šijerkića i Međuseljca, nakon toga je i Gradina imala nekoliko opasnih pokušaja, od kojih se izdvaja sjajan udarac Mehmedovića, te još bolja odbrana Durme na golu Čelika. Prvo poluvrijeme začinio je sjajnim pokušajem makazicama mladi Ali Međuseljac, ali njegov atraktivan pokušaj otišao je malo pored lijeve stative. Prvi dio okončan je bez golova.

Drugo poluvrijeme ponovo bolje otvaraju domaći nogometaši, a prvu šansu imao je Vardo čiji šut brani Kršić. Imali su Zeničani više od igre, pokušavali da dođu do gola, ali odbrana gostiju i veoma dobri Kršić bili su na nivou. Nakon toga treneri su napravili i dosta izmjena, te je i opao tempo igre, a gosti su imali priliku preko Selmana, ali u zadnji čas je intervenisao Isaković. Nakon toga velika šansa za Kolića, koji je u punom naletu na pet metara promašio da pospremi loptu u gol, a tom prilikom se povrijedio, kao i nešto ranije Karalić, te je morao napustiti teren. U igri posljednjih 15 minuta ušao je i Fenan Salčinović, kapiten, koji će i narednu sezonu igrati, te predvoditi ekipu u pohodu na ulazak u viši rang. Do kraja utakmice i gosti su imali dobar pokušaj glavom Maroševića sa oko 10 metara, ali lopta prolazi malo pored lijeve stative. U 90. minuti majstorija kapitena Fenana Salčinovića koji je sjajnom asistencijom uposlio Durmiša, koji matira Kršića za vodstvo Čelika 1:0, a to je ujedno bio i konačni rezultat utakmice.

NK Čelik: Durmo, Isaković, Šabić, Arnautović, Sivac, Vardo, Mehić, Međuseljac, Karalić, Kolić i Šijerkić. Trener: Armin Duvnjak.

OFK Gradina: Kršić, Husić, Brčkalić, Muminović, Smajlović, Andrić, Berbić, Fazlić, Stjepanović, Hasanbegović i Mehmedović. Trener: Samir Adanalić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zeničkidokosti
Da je bilo sreće moglo je biti i 4:1
4 1
Koba84
Samo lagano. Velike stvari se spremaju u Celiku . Abd za 2-3 godine pocinje ludilo
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi