Federalni prvoligaš potvrdio sjajan transfer: Stiže bivši fudbaler Partizana i Vojvodine

Iza sebe ima bogat CV

Federalni prvoligaš potvrdio sjajan transfer: Stiže bivši fudbaler Partizana i Vojvodine

H. Zilić

Sjajan transfer potvrdio je član Prve lige Federacije BiH ekipa Gradine.

Dres tima iz Srebrenika u novoj sezoni nosit će Slaven Stjepanović.

"Obavještavamo javnost i navijače Gradine da je postignut dogovor sa sjajnim krilnim fudbalerom, Slavenom Stjepanovićem, koji će se upisati u historiju našeg kluba kao jedan od najiskusnijih fudbalera koji će obući dres OFK Gradina.

Krenimo redom. Stjepanović u svom bogatom CV-u ima osvojenu šampionsku titulu i kup sa ekipom Partizana, trofej prvaka podizao je i u Uzbekistanu u ekipi Lokomotiv Tashkent, dok je svoj trag ostavio i u Vojvodini Novi Sad gdje je upisao 40 nastupa.

Karijeru je počeo u crnogorskom prvoligašu FK Zeta, nosio je dres U-21 selekcije Crne Gore a veliki dojam ostavio je u moldavskom superligašu FC Dacia gdje se zadržao tri ligaške sezone.

Svoju karijeru gradio je i u danskom prvoligašu Vendsyssel FF za kojeg je odigrao 25 susreta uz 4 gola i 2 asistencije, a zadnje tri godine predvodio je napad FK Zvijezda 09 u Premijer ligi BiH i Prvoj ligi RS gdje je postigao 11 golova dok je prijedorski Rudar vodio do povratka u Premijer ligu BiH.

Vrijedi istaći i 12 nastupa u kvalifikacijama za Ligu prvaka i Evropsku ligu gdje se dva puta upisivao i u listu strijelaca u najjačem evropskom takmičenju.

Zanimljivo da novi fudbaler Gradine u svojim nogama ima i odigranu utakmicu protiv slavnog Real Madrida gdje je još kao golobradi mladić odmjerio snage sa igračima poput Marcela, Robbena, Higuaina, Gutija, Cannavara.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Stjepanoviću želimo puno sreće u plavom dresu uz puno znanja i iskustva prenešenog našoj mladoj momčadi. Dobrodošao u kraljevski grad!", stoji u saopštenju Gradine.

• VELIKO IME U SREBRENIKU: Za plave potpisao nekadašnji ofanzivac Partizana i Vojvodine! 🤝 Obavještavamo javnost i...

Posted by OFK Gradina Srebrenik on Wednesday, July 27, 2022

Top Komentari

Husrefbeg22
Ne vidjeh samo koliko ima godina ovaj igrac?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi