Čelik golovima Arnautovića i Karića nakon preokreta bolji od Željezničara
Dobar meč danas je odigran u Trening centru u Zenici, a pobjedu je nakon preokreta slavila domaća ekipa

Prijateljski meč odigran u Trening centru u Zenici

Čelik golovima Arnautovića i Karića nakon preokreta bolji od Željezničara

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na terenu s umjetnom podlogom u Trening centru N/FSBiH u Zenici odigrali prijateljski meč protiv mlade ekipe Željezničara iz Banja Luke, ekipe koja se takmiči u 1.ligi RS-a, a u veoma dobrom meču na kraju pobjedu je nakon preokreta slavila domaća ekipa rezultatom 2:1.

Zeničani su nakon povratka iz Makarske, gdje su odradili drugu fazu priprema nastavili sa treninzima u Zenici, a naredne treninge će odraditi u Trening centru u Zenici, zbog čega su zahvalni ljudima iz NS ZDK i N/FSBiH, koji su zbog loših terena u Zenici, odlučili da izađu u susret crno-crvenima, te im ustupe svoje kapaciteta u narednom periodu.

Čelik je prije nekoliko dana angažovao dva nova igrača Anela Mujića i Filipa Arežinu, ali Arežina danas nije bio u protokolu za utakmicu, kao ni Vardo, koji je lakše povrijeđen. Od prve minute, crno-crveni su krenuli visoko na zadnju liniju gostiju, te su propustili nekoliko izglednih šansi u prvom poluvremenu. Karalić, Šijerkić i Durmiš nisu bili precizni iz dobrih situacija, dok je sjajan šut Žune odlično odbrani gostujući golman Stupar. Treba istaći da je nakon oštre igra u dva navrata, pred kraj prvog poluvremena gostujući igrač Pearth dobio crveni karton, te je morao napustiti igru, umjesto njega je ušao drugi igrač. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 0:0.

U drugom poluvremenu nekoliko izmjena s obje strane, a gosti na početku postižu pogodak za vodstvo 0:1. To je bio prvi šut u okvri gola gostiju, koji su danas igrali nešto defanzivnije, dok su domaći nogometaši držali tempo odnosno posjed lopte u svoju korist. Primljeni gol nije obeshrabrio izabranike Armina Duvnjaka, koji ubrzo nakon primljenog gola dolaze do izjednačenja, a strijelac za 1:1 bio je lijevi bočni Davud Arnautović. Nastavili su se napadi domaće ekipe, a novi gol u mreži gostiju, koji su na poluvremenu promijenili i golmana postiže Mahir Karić za vodstvo Čelika 2:1. U nastavku su i ostali igrači jedne i druge ekipe dobili šansu za igru.

Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata te su domaći slavili pobjedu rezultatom 2:1, te na najbolji mogući način najavili gostovanje naredne subote u Grazu (Austrija) protiv drugoligaša GAK 1903. To će biti i generalna proba pred početak sezone, koju će crno-crveni otvoriti utakmicom u okviru 1/8 finala Kupa BiH, 18. februara na Bilinom polju protiv Radnika iz Bijeljine.

Čelik-Željezničar 2:1

NK Čelik:Durmo, Sivac, Isaković, Smajić, Arnautović, Mehić, Žuna, Karalić, Durmiš, Međuseljac i Šijerkić. Trener: Armin Duvnjak

FK Željezničar: Stuper, Sladojević, Blanuša, Jovandić, Popović, Kalabić, Bajić, Ivić, Kerezović, Šuput i Pearth. Trener: Danijel Majkić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zeničkidokosti
al je bilo hladno u pi*** materinu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi