Čelik i ovu reprezentativnu pauzu bez kontrolnog meča
Zeničani su uz GOŠK i Slobodu najnefikasnija ekipa u dosadašnjem dijelu prvenstva, a jedan od razloga za to je i slaba forma napadača Čelika

Jedan od razloga loše forme napadača

Čelik i ovu reprezentativnu pauzu bez kontrolnog meča

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometašima Čelika nakon poraza u Ugljeviku od Zvijezde 09 svakako je u pravi čas došla reprezentativna pauza. Zeničani ove sezone djeluju goropadno na domaćem terenu, dok su u gostima uz Krupu i Radnik jedina ekipa u ligi bez pobjede.

Jedan od najvećih problema crno-crvenih u ovoj sezoni je realizacija, odnosno forma napadača. Jednoj ozbiljnoj ekipi ne može se desiti da pet napadača koliko ih Čelik ima u rosteru zajedno u dosadašnjih 17 kola postigne samo tri gola (Dilaver 2, Jurina). Najbolji strijelci Čelika u dosadašnjem dijelu prvenstva su veznjak Anel Dedić s četiri gola, te krilni igrač Ševko Okić s tri gola.

Jedan od razloga što nijedan napadač Čelika nije u formi u ovoj sezoni je nedostatak prijateljskih utakmica. Dok većina klubova iz vrha tabele svaku priliku koriste da odigraju utakmicu srijedom ili kada je u toku reprezentativna pauza, Zeničani od početka sezone sem utakmica u prvenstvu i Kupu nisu odigrali nijedan prijateljski meč.

Za ekipu koja na platnom spisku ima 30 igrača to je svakako nezamislivo, a posebno za ofanzivni dio ekipe, koji bi se sigurno uz utakmice protiv slabijih ekipa razigrao, te bi napadači dobili više na samopouzdanju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jurina, Dilaver, Nikolić su svakako kvalitetni napadači što su pokazali nebrojeno puta, ali ove sezone nešto jednostavno ne ide. Čelik u narednom kolu igra komšijski derbi protiv Mladosti na Bilinom polju, te ne smije razmišljati ni o kojem drugom rezultatu osim pobjedi.

Trijumf je imperativ radi pozicije na tabeli i mirnog zimskog sna, ali i zbog toga što na utakmici protiv ekipe iz Doboja kod Kaknja, navijači Čelika slave 30 godina svoga postojanja.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

franjo25z
Bez napadaca jebo ih iskustvo......slijepci jedni
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti