Čelik rezolutno rekao 'da' osnivanju udruženja premijerligaša, iz Zrinjskog još uvijek bez stava
Ideja o kojoj se govori već godinama sada bi konačno mogla ugledati svjetlo dana

NS BiH poslao jasnu poruku, šta će reći klubovi?

Čelik rezolutno rekao 'da' osnivanju udruženja premijerligaša, iz Zrinjskog još uvijek bez stava

S. Mlaćo

Danas je NS BiH između ostalih pozvao premijerligaše da formiraju udruženje.

Sigurno da se radi o pozitivnoj ideji koja se već duži niz godina spominje u bh. nogometu, ali do konačno realizacije nikada nije došlo.

U narednim danima se očekuje mnogo komentara na ovu ideju, ali očekuje se i podrška svih klubova.

"To je svakako jedini način da se zajedničkim snagama učini nešto na poboljšanju uvjeta rada i organizacije premijerligaških klubova. Razjedinjeni klubovi su isuviše da se sami nose sa problemima sa kojima se svakodnevno susrećemo u bh fudbalu. Samo zajedno se možemo boriti protiv "kilavog" sistema, propusta koji se stalno dešavaju u organizaciji utakmica, ulaganja koja trebaju biti usmjerena u infrastrukturu, a ne u nečije džepove, oko prodaje TV prava. NK Čelik će, ukoliko i ostalih 11 PL klubova iskaže iskrenu volju za formiranjem ovog udruženja u potpunosti istu podržati i dati svoj maksimum oko organizacije i rada udruženja premijerligaša u BiH", istakla je za SportSport.ba ispred NK Čelik Kanita Pojskić Ćutura.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Komentar smo zatražili u HŠK Zrinjski Mostar, ali su iz reda aktuelnog prvaka istakli da nemaju nikakav stav po tom pitanju.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

DamirT
Normalno da svinjski nema komentar jer onda ne bi mogli namjestat titule i utakmice
53 25
redbull
Ovo je jedini spas za nasu ligu!
19 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi