Čelik mora prekinuti loš niz, ali Koševo je ukleto za Zeničane
Čelik je posljednji put odnio pun plijen sa Koševa prije čak 31 godinu, u sezoni 1986/1987

Premijer liga BiH, 19. kolo

Čelik mora prekinuti loš niz, ali Koševo je ukleto za Zeničane

Jučerašnjom pobjedom Zrinjskog nad Krupom otvoreno je 19. kolo, zadnje pred pauzu, Premijer lige BiH. Danas su na rasporedu još tri utakmice, od kojih najviše pažnje privlači sudar starih znanaca Sarajeva i Čelika na Koševu.

Sarajevo je u prošlom kolu prekinulo sjajan niz Zvijezde 09 i želi jesenji dio okončati pobjedom protiv Čelika što je u najavi duela sa Zeničanima istakao i Husref Musemić.

"Posljednji je meč i želimo da se oprostimo pobjedom. Uz respekt prema Čeliku mislim da ne bi trebali imati problema... Znamo i njihove slabe tačke, imaju i nekih kadrovskih problema, a na nama je samo da odigramo približno dobro kao prvo poluvrijeme protiv Zvijezde 09 i mislim da tada ne bi imali problema", poručio je Musemić.

Sa druge strane, Čelik je zapao u krizu u finišu prvog dijela domaćeg šampionata, pa je u prošla dva kola upisao dva poraza (posljednjih pet utakmica - tri poraza, pobjeda i remi).

Čelik je pod imperativom dobrog rezultata, ali će trenr Ornek imati dosta problema s obzirom da ne može računati na Salčinovića, Livaju, Miletića i Šišić, dok je pod upitnikom i Bevab.

Iako Čelik mora prekinuti loš niz, gotovo je izvjesno da na Koševu neće biti ništa od pobjede Zeničana, ako je vjerovati tradiciji. Naime, Čelik je posljednji put odnio pun plijen sa Koševa prije čak 31 godinu, u sezoni 1986/1987.

Jasno je da je Sarajevo favorit na Koševu, a kladionica MOZZART je spremila odlične kvote za duel Sarajeva i Čelika koji počinje u 16:00 sati.

Od 13:00 sati danas su na rasporedu dva susreta i to onaj Slobode i Mladosti iz Doboja kod Kaknja, te Zvijezde 09 i Tuzlay Cityja.

Mladost je i dalje ekipa koja je u najboljoj formi u Premijer ligi, a na Tušanj stiže nakon pobjeda nad Radnikom i Čelikom, pa je jasno da će Sloboda imati jako težak zadatak da sezonu završi pobjedom.

Duel je ovo i dvije ekipe koje na tabeli dijeli samo jedan bod s obzirom da je Mladost petoplasirana sa 26 bodova, dok je Sloboda na šestoj poziciji sa bodom manje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo će danas biti i u Ugljeviku gdje ćemo gledati derbi novajlija, pošto se sastaju ekipe kojima je ovo debitantska sezona Premijer lige, Zvijezda 09 i Tuzla City.

Zvijezda 09 je bila u strahovitom naletu, ali je u prošlom kolu Sarajevo prekinulo niz pobjeda (5) ekipe iz Etno sela Stanišići. I Tuzla City se nalazi u solidnoj formi pošto je prije poraza od Zrinjskog u prošlom kolu slavio pobjede nad Željezničarom i GOŠK-om.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi