Čelik na Bilinom polju razbio Natron, pobjedu zasjenila povreda mladog Žune
Čelik je odigrao sjajan meč protiv Natrona i upisao uvjerljiv trijumf, te smanjio bodovni zaostatak za vodećom Stupčanicom

Druga liga FBiH, 12.kolo

Čelik na Bilinom polju razbio Natron, pobjedu zasjenila povreda mladog Žune

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Ovog vikenda na rasporedu su bile utakmice 12.kola Druge lige FBiH, grupa "Centar". Jedan od favorita za prvo mjesto zenički Čelik na Bilinom polju po svjetlošću reflektora dočekao je tim Natrona. Na kraju je bilo visokih, ali zasluženih 4:0 za Čelik.

Zeničani su ušli veoma motivisano u ovaj meč, budući da je nekoliko sati ranije Unis na domaćem terenu razbio vodeću Stupčanicu sa nevjerovatnih 6:0. Čelik je danas imao priliku da s pobjedom smanje bodovnu razliku za vodećom ekipom.

Gosti su bolje otvorili meč, ali nisu uspjeli da kreiraju neku priliku za gol. Nakon 15-tak minuta domaći se bude, te kreću u ofnzivu prema golu gostiju. Ipak njihove napade je malo poremetila povreda prvog strijelca i jednog od najboljih igrača Selima Žune, koji je u 18. minuti radi povrede koljena napustio igru. Ipak Čelik do vodstva dolazi u 20. minuti, s lijeve strane ubacio je Kovač, a Vardo glavom prebacio za Mahmutovića koji u padu sa pet metara pogađa za 1:0. Do kraja prvog poluvremena pravo je čudo kako gosti nisu primili još koji gol, budući na nekoliko prilika preko Mahmutovića, Varde i Sivca koji nisu imali koncentracije u završnici.

Drugi dio bolje otvaraju domaći, kako bi pokušali postići još koji gol i riješiti pitanje pobjednika. Ipak gosti su imali nekoliko opasnih kontranapada, a dok im je u 55. minuti poništen gol, nakon što je Imamović bio u ofsajdu. Nakon toga Vardo, Kovač i Mahmutović imaju sjajne šanse, ali gostujući golman Jaćimović večeras je bio sjajan na golu gostiju.

Ipak u 70. minuti crno-crveni dolaze konačno i do drugog gola, neuspjela ofsajd zamka, a Mahmutović velemajstorski lob udarcem postiže gol za 2:0 za Čelik. Nisu se zaustavljali napadi Zeničana, a novi gol u mreži gostiju desio se u 75. minuti, sjajno je Sivac prošao po lijevoj strani, te nesebično dodao do Varde koji je zakucao loptu u suprotni ugao za 3:0 za crno-crvene. Nije tu bio kraj golovima u ovom meču, te je u 79. minuti nakon kornera s desne strane najviši u skoku Isaković za visokih 4:0.  Imao je priliku Čelik postići još jedan gol, ali je Šehić u 88. minuti promašio jedanaesterac, odnosno njegov udarac odbranio je golman gostiju. Konačni rezultat bio je 4:0 za Čelik i sedmu pobjedu u sezoni.

Čelik nakon ovog kola na svome kontu ima 25 bodova, pet manje od vodeće Stupčanice. S druge strane Natron je ostao na 15 bodova. U narednom kolu Čelik će u goste Kolini, dok će Natron dočekati tim Batona.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

NK Čelik:Nurković, Šehić, Šabić, Salkić, Isaković, Žuna, Kovač, Sivac, Smajić, Vardo i Mahmutović. Trener:Pavle Skočibušić.

NK Natron:Jaćimović, Subašić, Avdić, Spahić, Galijašević, Suljić, Mujić, Meškić, Kusur, Imamović i Hasanić. Trener: Nedim Dolamić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Samoiskreno
Fudo grobar Zenice
13 0
Icardi072
FDTRCNPSKRC
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi