Čelik na Grbavici bez četvorice igrača

Zeničani oslabljeni protiv Željezničara

Čelik na Grbavici bez četvorice igrača

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u posljednjem kolu prvog dijela prvenstva u subotu će gostovati na Grbavici ekipi Željezničara. 

Sigurno da je ovo za crno-crvene u ovom trenutku najteže gostovanje, budući da je ekipa s Grbavice u velikom naletu i želi nastaviti s dobrim rezultatima.

Željezničar će se sigurno željeti osvetiti i za prvu utakmicu u Zenici, kada su isključivo svojom krivicom ostali bez tri boda. Tada je bilo 1:1, a u finišu utakmice nakon vodstva Željezničara njihov lijevi bek Husić napravio je bespotreban start u kaznenom prostoru i omogućio Čeliku da preko najstrožije kazne dođe do boda u ovoj utakmici.

Otežavajuća okolnost za stručni štab Zeničana jeste što za narednu utakmicu neće moći računati na četvoricu igrača. Goran Popović je protiv Slobode zaradio treći žuti karton, Dino Hasanović ne može igrati protiv Željezničara, jer su se tako klubovi dogovorili budući da je na posudbu u Čelik stigao upravo s Grbavice. Pored njih dvojice, Anes Duraković i Safet Šivšić su povrijeđeni, te sigurno neće biti spremni za posljednju utakmicu u polusezoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prošle sezone na Grbavici je Željezničar pobijedio ubjedljivo Čelik rezultatom 4:0 i to sa svim golovima u drugom poluvremenu, a kao što smo već pisali prva utakmica u ovoj sezoni na Bilinom polju završena je podjelom bodova. Rezultat je bio 1:1, strijelac za Željezničar bio je Samir Bekrić, dok je za Čelik pogodio Marin Popović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi