Čelik nakon preokreta pobijedio Zvijezdu 09 u Zenici

Vrijedna tri boda za domaće

Čelik nakon preokreta pobijedio Zvijezdu 09 u Zenici

E. Čaušević, foto: D. Kurbegović

Fudbaleri Čelika danas su na svom terenu pobijedili Zvijezdu 09 sa 2:1 u okviru 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Zvijezda je odlično otvorila današnju utakmicu i do prednosti stigla već u petoj minuti kada je Ognjen Đelmić pogodio za 0:1 i hladan tuš na Bilinom polju. Golu je prethodila sjajna kontra, Đelmić je 'slomio' Pecelja i Čubaru, napravio par sjajnih driblinga i potom zaobišao Pavlovića za vodstvo Zvijezde 09.

Nakon toga Čelik je zaigrao dosta bolje, a s tribina su se mogli čuti i zvižduci koji su igračima ovog tima dali dodatnu motivaciju. Čelik je prvi put zaprijetio u 17. minuti preko Okića koji glavom šutira preko gola.

Deset minuta kasnije Čelik je poravnao na 1:1. Dedić je nakon centaršuta Huseinbašića glavom pogodio stativu, a na odbijenu loptu natrčao je Carlos i pospremio je u gol za 1:1.

Već u narednoj minuti Čelik ponovo prijeti. Jamak je ostavio loptu za Dedića, a ovaj sa 10 metara šutira u golmana. U 31. minuti Čelik je preokrenuo na 2:1, a u centru pažnje ponovo je bio Carlos.

Okić je ostavio petom loptu za Carlosa, koji je sa oko deset metara fantastično šutirao i pogodio mrežu gostiju za preokret Čelika. Do kraja prvog dijela Čelik je imao još nekoliko solidnih prilika, ali ostalo je 2:1.

U nastavku meča Zeničani su diktirali tempo meča. Čelik je do trećeg gola mogao u 58. minuti kada je Dedić pogodio stativu. Dvije minute kasnije Carlos je mogao do hat-tricka, no spetljao se u samoj završnici i loše šutirao.

Zvijezda je zaprijetila u 65. minuti preko Stjepanovića, ali njegov udarac ide ravno u Pavlovića. Minutu kasnije nova šansa za Čelik, ponovo je pokušao Dedić, ali ovaj put golman gostiju odlično brani. Do kraja meča oba tima su imala po nekoliko dobrih prilika, ali je ostalo 2:1 za Čelik.

Premijer liga BiH, 16. kolo:

Čelik - Zvijezda 09 2:1 (Carlos 27', 31'/Đelmić 5')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Čelik: Pavlović, Brekalo, Ćubara, Dedić, Salčinović, Huseinbašić, Grahovac, Pecelj, Jamak, Leon Filipetto Carlos Fabian, Okić.

FK Zvijezda 09: Avramović, Mehmedagić, Correia Chagas Caique Augusto, Đelmić, Marković, Tojčić, Babić, Stjepanović, Vojinović, Badji, Hairlahović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Strucnjak12345
Idemo u Evropu :)))
1 16
RobijasZe
CELIK !!!
6 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi