Čelik od ponedjeljka u pogonu, fokus na mladim igračima i u nastavku sezone
Trener Zeničana i u drugom dijelu sezone oslonit će se na mlade i domaće snage

Prozivka u nedjelju, prvi trening u ponedjeljak

Čelik od ponedjeljka u pogonu, fokus na mladim igračima i u nastavku sezone

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Mnogi klubovi iz Premijer lige, 1.lige, ali i nižih liga ove ili naredne sedmice kreću s pripremama za proljetni dio sezone. Tako će i NK Čelik, član Druge lige FBiH, grupa "Centar" od ponedjeljka 17. januara krenuti s pripremama za drugi dio sezone. Dan ranije šef stručnog štaba Pavle Skočibušić će izvršiti prozivku igrača i predstaviti plan priprema do početka sezone.

Prvi dio sezone u trećem rangu nogometa Zeničani su okončali na četvrtoj poziciji (oduzeto im tri boda nakon dešavanja na utakmici protiv Bosne), a vrijedi istaći da su crno-crveni tim koji je u prvom dijelu sezone primio devet golova, po čemu je najuspješniji u ligi.

Mogli su Zeničani biti još bolje pozicionirani, ali su imali nekoliko kikseva koji su ih udaljili od borbe za prvu poziciju. Stručni štab će s toga krenuti nešto ranije s pripremama kako bi ekipa što spremnije dočekala drugi dio sezone, gdje žele da budu još bolji nego u prvom dijelu sezone.

Za SportSport.ba o prozivci, pripremama, odlasku i dolasku novih igrača, te o prijateljskim utakmicama kazao je nešto više šef struke Pavle Skočibušić.

"U nedjelju smo planirali prozivku nogometaša na stadionu Bilino polje, a za ponedjeljak već i prvi trening. Cijele pripreme ćemo vjerovatno odraditi u Zenici, koristit ćemo i teretanu naravno, pa se nadam da ćemo se dobro spremiti i da neće biti nekih povreda. Kada su u pitanju odlasci ili dolasci igrača, Gabrijel Popović od ranije nije više član kluba, dok na Selima Žunu zbog operacije ne možemo računati u ovom drugom dijelu sezone. Financijska situacija diktira nam eventualan dolazak neki pojačanja, mislim da ćemo nekoliko omladinaca, odnosno kadeta i juniora priključiti prvom timu pa ćemo vidjeti hoće li se ko od njih nametnuti tokom priprema. Neke igrače, ako sad ne mognemo dovesti sigurno ćemo pokušati na ljeto, treba nam golman, zadnji vezni, jedan napadač, vidjet ćemo i neke igrače iz klubova iz Zenice koji su interesantni", ističe Skočibušić.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

U planu je odigravanje četiri-pet pripremnih utakmica do početka drugog dijela sezone

"Želimo da imamo igrače koji će redovno dolaziti na treninge, koji će biti tu fokusirani, klub želi da se ide u tom pravcu, da se diže to na veći nivo. Planiramo četiri-pet pripremnih utakmica. Dvije utakmice su već dogovorene, 5. februara igramo u gostima protiv Slobode Novi Grad, člana 1.lige RS-a. Dok ćemo generalku 26. februara igrati protiv OFK Beograd, jednog od najstarijih klubova u regionu, oni će biti naši gosti, te ćemo ih ugostiti u Zenici. Vjerujem da ćemo spremni dočekati početak drugog dijela sezone 6. marta i prvi meč, odnosno gostovanje u Olovu", kazao je za SportSport.ba Pavle Skočibušić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FRLegioen
Zenicki do kosti!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi