Uprava NK Čelik pred sutrašnje ročište: "Razvalit ćemo ih na sudu"
Rukovodstvo NK Čelik razočarano je što nije preovladao glas razuma i što će sutra morati da sudskim putem traže svoje prava iz Sporazuma, ali to im je na na kraju samo i ostalo nakon opstrukcija Gradonačelnika

Pripremno ročište u predmetu tužba NK Čelik protiv Grada Zenica

Uprava NK Čelik pred sutrašnje ročište: "Razvalit ćemo ih na sudu"

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Dobro je poznata situacija u Zenici, kada je u pitanju odnos između NK Čelik i Gradonačelnika Zenice, odnosno Gradske uprave. Čelik je Zenica i obratno, ali to očito ljudima koji vode ovaj Grad nije bitno, tako da se došlo do onoga što niko razuman nije priželjkivao. Sutra je pripremno ročište na Općinskom sudu u Zenici u predmetu tužba NK Čelik protiv Grada Zenica.

S tim u vezi danas je na stadionu Bilino polje održana i press konferencija na kojoj su se prisutnima obratili predsjednik kluba Denis Mušović, direktor Čelika Emir Ćerim, te klupski advokat Tarik Hadžimahmutović.

O dešavanjima vezanim za neispunjavanje Sporazuma koji je potpisan s Gradom u decembru 2020. godine, javnosti su nešto više kazali direktor kluba, koji je podvukao da i uz silne opstrukcije, Čelik raste iz dana u dan, te da će preživjeti sva saplitanja nogu od čelnih ljudi Zenice, odnosno prije svega Gradonačelnika.

"Bezbroj puta smo spominjali Sporazum i stavke istoga, koje Gradska uprava ne poštuje. Zbog toga smo u maju prošle godine bili prisiljeni da tužimo Grad Zenica. Bez obzira na mećehinski odnos Grada prema njegovom simbolu, NK Čelik koji se takmići u trećem rangu bh. nogometa prošle je godine ostvario budžet u iznosu od 530.000 KM. Pri tome je prema igračima i povjeriocima vraćeno 160.000 KM duga, dok smo smanjili dug prema Upravi za indirektno oporezivanje u iznosu od 80.000 KM"

"Uredno smo finansirali sve tekuće obaveze i napravili smo mnoga ova partnerstva, te smo sigurno jedan od svjetlih primjera u ovom Gradu kako jedna firma može da posluje. Nepoštivanje Sporazuma nije jedina opstrukcija Gradonačelnika prema ovom klubu, oni ucjenjuju potencijalne sponzore ovog kluba, ali zbog ucjena njihovih nisu bili u mogućnosti da nam pomognu. Isto tako ne žele da riješe problem sa J.P. VIK Zenica, poslali smo im rješenje pismeno, ali ne žele da to prihvate".

"S ovim iznosom koji nam Grad duguje u iznosu od 234.537 KM NK Čelik bi zatvorio sve obaveze prema bivšim igračima i uposlenicima kluba, još bi više smanjio blokirani iznos duga prema UIO, te bi siguran sam tu blokadu skinuli do kraja aprila, a račun bi vjerujem odblokirali do kraja godine", Istakao Emir Ćerim direktor kluba.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Klupski advokat pojasnio je određene stvari u vezi sutrašnjeg ročišta na Općinskom sudu u Zenici

"Grad samo traži alibi, odnosno Gradonačelnik, potpisali su Sporazum, ima odluka i Gradskog vijeća iz decembra prošle godine da se uplati iznos Sporazuma, ali Gradonačelnik to krši odnosno ne poštuje nikakve ni Sporazume ni odluke Gradskog vijeća. Ovom prilikom samo ću kazati nogometnim žargonom pred sutrašnje ročište, ali i ovaj sudski postupak da ćemo ih "razvaliti", nemaju nikakve šanse protiv nas. Siguran sam da će presuda biti u korist NK Čelik".

"Žao mi je što je došlo do ovoga, ali nije prevladao glas razuma kod Gradonačelnika. Obaveze se moraju izvršavati i sve što pričaju i pišu je smiješno. Svi građani Zenice žele da se ispoštuje Sporazum, ali očito jedan čovjek to ne želi. Mi ćemo nadam se imati priliku da ispitamo predstavnika parnične stranke u ulozi svjedoka i direktno ćemo mu postaviti pitanje na Sudu zašto nije realizirao ono što je potpisao u decembru 2020. godine. Vjerujem da će ovo ročište, ali i glavna rasprava privući veliku pažnju javnosti, ali i svih navijača Čelika, tako da ćemo mi predložiti da se glavno ročište održi u sali Gradske uprave Zenica, gdje će se odlučiti budućnost ovog kluba", kazao je Tarik Hadžimahmutović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

redbull
Unistio je kk Čelik, a nk Čelik mu nece poci za rukom. Najvece zlo u gradu je fudo i njegovi sljedbenici.
11 2
user1571956549
Robijo samo jakoo.... Pozdrav od Manijakaa....
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti