Čelik odradio trening na Kamberovića polju, sutra odluka o putnicima za Antaliju
Salčinović i Okić će i na proljeće biti uzdanice trenera Adnana Orneka, kada je u pitanju navalni dio ekipe s Bilinog polja

Mnogo nepoznanica oko igračkog kadra

Čelik odradio trening na Kamberovića polju, sutra odluka o putnicima za Antaliju

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na Kamberovića polju odradili i posljednji trening prije odlaska u Antaliju, gdje će Zeničani odraditi drugu fazu priprema.

Mnogo je nepoznanica kada je u pitanju odlazak u Tursku, posebno kada je u pitanju igrački kadar. Šef struke Adnan Örnek na pravim je mukama kada je u pitanju sklapanje ekipe za drugi dio sezone. Finansijska situacija u klubu nije najbolja, te se čeka da "gazda" Aydin Olgun odriješi kesu, te ugasi požar, odnosno izmiri dugovanja prema nogometašima.

Zeničani su danas trenirali na zaleđenom terenu na Kamberovića polju i sigurno da jedva čekaju da u utorak krenu za Tursku, gdje će imati sve uslove za normalne pripreme.
Kada je u pitanju igrački kadar, put Turske će 26 ili 27 igrača, odnosno 23 nogometaša i tri ili četiri golmana, budući da se ne zna šta će biti s Branislavom Ružićem, koji je za naš portal najavio ako mu sutra ne budu izmirena dugovanja da neće s ekipom putovati u Antaliju.

Današnji trening zbog prehlade su preskočili Nermin Jamak, te zbog lakše povrede Vedran Vrhovac. Od igrača koji su proteklih dana boravili na probi u avionu za Tursku biće Vardo, Baban i Rizvanović, dok se šef struke odlučio put Antalije povesti i dvojicu kadeta Karalića i Mahmića.

Sivac, Mehić i Popović će u narednih šest mjeseci provesti na posudbama, dok je raskinut ugovor s Karamatićem, Jazvinom, Mujanovićem i Udovičićem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od novih igrača, sutra bi novi članovi Čelika trebali postati krilni napadač Deni Simeunović, te lijevi bek Ljubiša Pecelj. Oni će gotovo sigurno putovati s ekipom u Tursku. U Antaliji će se ekipi priključiti Faustin Senghor, te dvojica Brazilaca koji će biti na probi.

Sutra će se zvanični i znati ko ide u Tursku, a ko ne, igrači sutra imaju slobodan dan, a za utorak u 12 sati ispred Bilinog polja planiran je polazak za Sarajevo, odakle će avionom putovati za Antaliju, gdje će ostati do 2. februara i pri tome odigrati šest pripremnih utakmica.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zvatic
Gasite se turski brabonjci. Ono bi u Tursku a za struje nemaju,..hahahaha
38 4
KRKAN
Hoce li biti izdaja ako Dilaver ode u Sarajevo na šoping? hahahaha
8 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi