Čelik oslabljen protiv Viteza

Jovo Kojić pauzira zbog tri žuta kartona

Čelik oslabljen protiv Viteza

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu će u okviru 12. kola Premijer lige na Bilinom polju dočekati ekipu Viteza. Biće to duel komšijskih ekipa, te repriza 1/16 finala Kupa, kada su Zeničani golom Anela Dedića obezbijedili prolazak u dalji krug takmičenja.

Čelik je u Premijer ligi odigrao četiri utakmice protiv Viteza, te zanimljivo još čeka na pobjedu. Dvije utakmice na Bilinom polju su završene bez pobjednika, dok je u Vitezu jednom bilo 1:1, dok je u prošloj sezoni Vitez golom Marka Basare minimalno savladao crno-crvene.

Nakon što su srušili negativnu tradiciju protiv Borca, izabranici Borisa Pavića sigurno će pokušati pobjedom nad komšijama prekinuti i tu tradiciju, te se s tri boda vratiti u gornji dio tabele.

Stručni štab zbog tri žuta kartona za ovu utakmicu neće moći računati na sjajnog stopera Jovu Kojića, a njega će u odbrani najvjerovatnije zamijeniti uvijek pouzdani Zlatko Kazazić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon 11. odigranih kola Čelik se nalazi na osmoj poziciji sa 16 bodova, dok je Vitez na 12 mjestu s 13 osvojenih bodova.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.