Čelik ostaje bez gotovo kompletnog tima
Zeničanima pored ispadanja iz lige prijeti i osipanje igračkog kadra

Istakli ugovori za 17 nogometaša

Čelik ostaje bez gotovo kompletnog tima

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometni klub Čelik ove sezone koristio je usluge 43 nogometaša i šest trenera i ne čudi što je ovaj tim na kraju preselio u niži rang.

Zeničani se još nadaju da možda Borac ili Sloboda ne dobiju Licencu za narednu sezonu, a pod uslovom da na Bilinom polju završe sva dugovanja do kraja sedmice, kako bi oni navodno dobili Licencu, bez koje su ostali na Prvostepenoj komisiji.

Osim ispadanja iz lige za crno-crvene je velika briga i isticanje ugovora za kompletan stručni štab, ali i 17 nogometaša. Zaključujući s posljednjom utakmicom protiv Mladosti, ugovori su istekli šefu struke Edinu Prljači, te njegovim pomoćnicima Jasminu Džidiću, Asimu Hrnjiću i Nijazu Hrustanoviću.

Od nogometaša, ugovori su istekli: Markoviću, Karajbiću, Pandži, Karamatiću, Livančiću, Bevabu, Kadriću, Duvnjaku, Okoliju, Šantiću, Đelmiću, Akgunu, Anđušiću, Čemaloviću, Jurini, Kouadio i Nikoliću.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od nogometaša koji su završili sezonu ugovore s Čelikom imaju njih devetorica: Dujković, Udovičić, Duraković, Jurković, Mehić, T.Adilović, Šišić, Salčinović i H.Adilović.

Sigurno da za Čelik slijedi burno ljeto i sklapanje ekipe za narednu sezonu, a prije svega imenovanje novog šefa struke, ali i sportskog direktora, koji je prijeko potreban klubu s Bilinog polja.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi