Čelik ostao bez kondicionog trenera
Sonkan nije bio omiljen kod igrača zbog svojih metoda rada

Zeničani se spremaju za gostovanje na Pecari

Čelik ostao bez kondicionog trenera

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon sjajne igre i pobjede nad sarajevskim Željezničarem pripremaju se za narednu utakmicu i teško gostovanje na Pecari. Zeničani su u gostima protiv Širokog Brijega slavili samo jednom i to prije pet godina kada je bilo 0:1, a gol je postigao Alen Dedić. Uz još nekoliko remija, crno-crveni su uglavnom s Pecare odlazili pognutih glava.

Ipak igra i zalaganje u prošlom kolu podigli su optimizam kod igrača da mogu na Pecari napraviti dobar rezultat, a to bi svakako bilo sve osim poraza. Stručni štab Čelika manji je za jednog čovjeka. Naime, Sonkan Konan 46-godišnji trener zadužen za fizičku spremu nogometaša nije više član stručnog štaba i on se vratio nazad u Tursku. Kako saznajemo, ovaj trener nije bio omiljen kod igrača, bile su mnoge primjedbe na njegov rad, tako da on u nastavku sezone neće više asistirati Adnanu Orneku.

Kada je u pitanju igrački kadar, svi igrači će biti spremni za Široki Brijeg, Dino Bevab je imao problema s aduktorom, ali će biti spreman za narednu utakmicu. Ostali igrači su spremni i prema najavama, neće biti nekih izmjena u početnoj postavi za naredni duel.

Još nije poznato da li su čelnici Čelika odustali od angažmana Adnan Zahirovića i Senada Karahmeta s kojima su bili u pregovorima.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi