Dilaver: Šef je u tim donio nešto novo

Čelik sa Ornekom liči na tim

Dilaver: Šef je u tim donio nešto novo

Derbi susret 2. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Čelika i Željezničara odigran u nedjelju na Bilinom polju opravdao je očekivanja.

Gosti iz Sarajeva su u meč ušli kao apsolutni favoriti, no na terenu tu ulogu nisu opravdali. I to ne samo zbog svog skromnog izdanja, kako se predstavlja u bh. javnosti, nego i zbog fenomenalne partije izabranika Adnana Orneka.

Turski strateg je sa svojim saradnicima čini se za kratko vrijeme pohvatao konce. Igra Čelika ima glavu i rep i svakako da za to zasluge pripadaju Orneku koji je prema riječima iskusnog Harisa Dilavera donio u tim nešto novo.

"Sve ste vidjeli na terenu. Mislim da smo zasluženo slavili. Atmosfera u timu je fenomenalna, većina nas se poznaje od ranije i nismo imali problema da se za kratko vrijeme uigramo. Možemo i bolje, no bitno je u ovom trenutku da su navijači prepoznali naš trud i zalaganje i da uživamo njihovu podršku", za SportSport.ba ističe Dilaver.

Čelik je na otvaranju sezone upisao poraz u Krupi i pobjedu nad Željom, a u oba susreta Zeničani su igrali otvoreno. Nije to Čelik od prije par godina i upravo na tome insistira turski stručnjak.

"Šef je na svom predstavljanju istakao da ćemo promijeniti pogled na fudbal da tako kažem. Odmah je naglasio da ga ne interesuje igra na 0:0 i da takav Čelik se više neće gledati. Mislim da se njegove riječi pretvaraju u djela i da se može uočiti da igramo ofanzivno. Na treninzima zajedno sa saradnicima traži od nas da 'igramo lopte', da imamo što veći posjed. Vidi se sve to, a uz borbenost i požrtvovanje kakvo smo pokazali protiv Želje, rezultat ne može izostati. Znali smo da su igrači Želje malo potrošeni od evropskih susreta, dobro smo izanalizirali njihovu igru i od prvog sudijskog zvižduka krenuli smo po pobjedu. Naravno, imali smo i veliku podršku s tribina i to nam je bio jedan dodatni motiv da pružimo svoj maksimum", ističe naš sagovornik.

U narednom kolu Čelik gostuje u Širokom Brijegu, pa na Bilino polje stiže Zrinjski.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Težak raspored ali pobjeda protiv Želje nas je napunila samopouzdanjem tako da sam siguran da ćemo iz susreta u susret biti sve bolji. Pripremamo se za Široki, radi se o jednoj od najboljih ekipa, no nećemo tamo otići da pokušamo sačuvati svoju mrežu. Rekao sam već, šef traži da 'igramo lopte' i tako će biti u svakom narednom meču. Idemo na Pecaru se nadigravati, pokazati da rezultat iz meča sa Željom nije puka slučajnost i očekujemo pozitivan rezultat. Bio bi to i bod, ne trebamo se lagati, a onda novi spektakl u Zenici. Dolazi prvak, Bilino polje ispunjeno do posljednjeg mjesta", zaključio je Dilaver.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi