Čelik ostao bez planiranog pojačanja u odbrani
Bivši mladi reprezentativac Kameruna ipak neće obući dres Čelika

Kamerunac izabrao Zoryju

Čelik ostao bez planiranog pojačanja u odbrani · Saznajemo

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika od jučer se nalaze na pripremama u Antaliji, gdje će ostati narednih 12 dana kada je planiran povratak u Zenicu, te završni dio priprema do nastavka Premijer lige.

Zeničani su doveli nekoliko iskusnih pojačanja, koja će im dosta značiti u borbi za opstanak u Premijer ligi. Ipak danas su crno-crveni saznali da će ostati bez jednog igrača, s kojim su se ranije već usmeno dogovorili.

Joyskim Dawa Tchakonte, 21-godišnji Kamerunac koji nastupa na poziciji stopera i koji je zajedno sa Borisom Pandžom trebao predstavljati tandem na stoperskoj poziciji neće obući dres Čelika na proljeće. Ovaj bivši defanzivac Nice, Rennesa, Monaca i Avranchesa prihvatio je mnogo bolju financijsku ponudu ukrajinske Zorye, tako da će karijeru nastaviti u ovome klubu.

Zeničani su tako ostali bez planiranog nogometaša i pojačanja u odbrani, pa će morati tražiti novog igrača na pozicijama stopera, lijevog beka, te centralnog veznjaka. Izabranici Slavena Muse jutros su odradili jedan, a danas poslijepodne će još jedan trening. Na treninzima su 23 igrača, te se očekuje dolazak 22-godišnjeg Yusufa Čelika, bivšeg mladog reprezentativca Holandije, koji je posljednju polusezonu proveo u turskom Gaziantepu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi