Na pripreme poveli igrača koji nije standardan u juniorima
U omladinskom pogonu Čelika već godinama se slabo radi, a potvrda toga su i rezultati pionira, kadeta i juniora u ovoj sezoni.

Čelik otputovao za Antaliju

Na pripreme poveli igrača koji nije standardan u juniorima

D. Kurbegović, foto: E. Dindić

Nogometaši Čelika jutros su ispred stadiona Bilino polje otputovali za Sarajevo, odakle će avionom za Antaliju, gdje će ostati 14 dana. U ekspediciji Zeničana našla su se 24 igrača, a svakako što je veoma iznenadilo sve one koje prate klub s Bilinog polja je nogometaš koji je zadnji dodan na spisak putnika za Antaliju.

Kao 24. nogometaš koji će boraviti na pripremama u Antaliji dodan je 17-godišnji Harun Ibraković. Ovaj mladić je inače junior Čelika, a zanimljivo da je otišao na pripreme sa seniorskom ekipom, iako nije bio standardan igrač ni u svojoj juniorskoj selekciji. Ibraković je kako smo detaljno provjerili u statistici za juniore Čelika u protekloj polusezoni odigrao 11 utakmica, te je u svih 11 ušao u drugom poluvremenu, obično pred sami kraj utakmica.

Iako su s Čelikom trenirali proteklih dana Mahmut Mujak, Gabrijel Popović i Emrad Skopljak nijedan od pomenute trojke nije na spisku putnika za Antaliju, nego se našlo ime Haruna Ibrakovića, koji nije ni trenirao sa seniorskom ekipom. Zaista čudan izbor, samo je pitanje ko je dodao mladog nogometaša na spisak, da li je na prijedlog rukovodstva kluba ili stručnog štaba?

Koliko se dobro radilo proteklih godina u Čeliku, kada je u pitanju omladinski pogon, dovoljno je istaći da su pioniri predzadnji na tabeli, kadeti su deseti od 13 ekipa u ligi, dok su juniori 12. na tabeli od 14 ekipa u ligi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nadati se da će dolaskom novih ljudi u klubu uslijediti kompletna reorganizacija omladinskog pogona, te da će klub imati koristi i crpiti igrače iz vlastite škole, a ne dovoditi polovnjake i igrače u poznim igračkim godinama, te ih plaćati velikim iznosima.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

malcolmX
nažalost nije to samo u Čeliku nego i u većini klubova PL tatini sinovi i oni sa preporukama tako da djeca tih klubova nemaju nikakvih šansi po isteku juniorskog staža njihova karijera se zavrsava
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi