Čelik poražen u Novom Pazaru

Sutra povratak u Zenicu

Čelik poražen u Novom Pazaru

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su u Novom Pazaru odigrali prijateljsku utakmicu protiv domaće ekipe, kojima je ovo generalka pred naredni vikend i početak Super lige Srbije, gdje je Novi Pazar u prošloj sezoni osvojio peto mjesto.

Domaća ekipa danas je bila bolja rezultatom 3:1 od crno-crvenih momaka iz Zenice, kojima je današnji poraz ukupno drugi od početka priprema. Podsjetimo, dosad je klub s Bilinog polja odigrao pet utakmica uz skor od jedne pobjede (Olimpic), te dva remija (Jagodina i Borac Čačak) i dva poraza (Mladost iz Kaknja, Novi Pazar).

Novi Pazar je u prvom poluvremenu imao dva gola razlike, iako su Zeničani stajali dobro na terenu i imali svoje šanse. Domaća ekipa povela je 1:0 golom u 10. minuti Marka Đalovića, a na 2:0 u 40. minuti povisio je Ivan Obrovac što je bio i rezultat prvog dijela igre.

Iako su gosti danas imali nekoliko odličnih prilika, ipak su ponovo zakazali sa realizacijom, a to su iskoristili domaćini koji su postigli i treći gol preko rezerviste Edina Selimovića za visokih 3:0 za Novi Pazar.

Izabranici Borisa Pavića danas nisu bili miljenici sreće, posebno u drugom poluvremenu kada su preko Nedima Oglečevca smanjili rezultat na 3:1, a do kraja utakmice stvorili još nekoliko odličnih šansi, međutim domaći golman i loša realizacija su utjecale da domaćini ipak pobijede u današnjoj utakmici.

Novi Pazar:Zečević, Stevanović, Kostić, Rušević, Zilkić, Obrovac, Pajović, Šarac, Pavlović, Đalović i Tintor.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik: Adilović, Kojić, Kazazić, Jusić, Bureković, Bajraktarević, Pezer, Dedić, Popović, Selimović i Karić.

Do početka sezone Čelik će se pripremati u Zenici, a generalka pred početak prvenstva je naredne subote 19. jula na Bilinom polju, protiv ekipe Mettalleghe iz Jajca, koja u narednoj sezoni ima ambicije ući u Premijer ligu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.