Čelik protiv GOŠK-a bez Bevaba, vraća se Đelmić
Zeničani protiv ekipe iz Gabele nemaju izbora osim osvajanja tri boda

Zeničani pod imperativom pobjede

Čelik protiv GOŠK-a bez Bevaba, vraća se Đelmić

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u prošlom kolu na gostovanju kod ekipe Borca osvojili su prvi gostujući bod ove sezone u Premijer ligi.

Zeničani su nakon tri poraza (GOŠK, Mladost, Željezničar) uz devet primljenih golova, konačno protiv Borca odigrali čvrstu utakmicu, gdje protivniku nisu dopustili da napravi mnogo u napadu.

Iako se nalaze u teškoj situaciji, crno-crveni ne gube nadu da u narednih devet utakmica ipak mogu uz malo sreće izboriti opstanak u Premijer ligi. Naredna utakmica pokazat će, koliko se ekipa podigla nakon boda u Banjaluci, a protivnik im je uz Slobodu glavni konkurent u borbi za opstanak.

Zeničani protiv tima iz Gabele nemaju drugog izbora osim osvajanja tri boda i ostanka u utrci za opstanak. Ako Čelik ne savlada tim iz Gabele u subotu, jednom nogom će biti putnik za 1.ligu FBiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Novi šef struke Edin Prljača u narednoj utakmici će imati znatno veći izbor igrača na raspolaganju. U ekipu se nakon suspenzija, bolesti i povreda u tim vraćaju Marković, Duvnjak, Đelmić i Jurina, dok će utakmicu sigurno propustiti lijevi bek Dino Bevab, koji ima upalu pluća.

Očekuju se i određene rokade u ekipi, a stručni štab je zadovoljan nastupom Nigerijca Okolija, koji je protiv Borca bio ponajbolji igrač Čelika, tako da će on vjerovatno protiv GOŠK-a početi od prve minute.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti