Čelik protiv Krupe u najjačem sastavu

Prvi put u ovoj sezoni Premijer lige BiH

Čelik protiv Krupe u najjačem sastavu

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika igraju najlošiju sezonu od osamostaljenja BiH, Zeničani nakon devet kola imaju samo pet bodova i biće im potrebno veliko čudo da se ove sezone spase ispadanja iz Premijer lige.

Klub je u gotovo bezizlaznoj situaciji, politika 20 godina vedri i oblači Čelikom, s toga ne čudi i dug od preko 12 miliona KM, blokirani računi, bojkot navijača i konstantna borba za opstanak.

U ponedjeljak ja za novog šefa struke došao Ivo Ištuk, koji je već u prvoj utakmici jučer u okviru Kup-a vidio s kakvim kvalitetom igrača će imati posla. Zeničani su ispali od Bosna-Seme, te su tako produžili svoju rezultatsku krizu.

Iako je za vikend na programu je 10. kolo Premijer lige, utakmica protiv Krupe na Bilinom polju možda će i odlučiti dalju sudbinu kluba u ovoj sezoni.Ako Zeničani u subotu ne pobijede, onda već polako mogu pakovati kofere za 1.ligu FBiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jedina pozitivna stvar za stručni štab u pripremi ove pa skoro i odlučujuće utakmice jeste podatak da će moći računati na sve raspoložive snage i to prvi puta u ovoj sezoni. Znači Zeničani će protiv Krupe igrati u najjačem sastavu i do igrača je da li sek konačno mogu izdignuti iznad svih problema i upisati pobjedu, koja bi im vratila nadu u borbu za opstanak.

Čelik ove sezone još čeka na domaću pobjedu, a dosad je jedini trijumf ostvario u drugom kolu u Bijeljini, kada su pobijedili na opće iznenađenje mnogih ljubitelja nogometa domaći Radnik.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije