Kozlić, Tolja i Šehić asistirat će Ištuku

Kompletiran stručni štab Čelika

Kozlić, Tolja i Šehić asistirat će Ištuku

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika jučer su dobili i novog šefa stručnog štaba. Riječ je o ljubimcu zeničke publike Ivi Ištuku, kojeg se mnogi sjećaju po tome što je posljednji uspio da izvede Čelik u jedno od evropskih takmičenja. 

Ištuk se nakon dugo godina odmaranja, ponovo vratio trenerskom poslu kada je u pitanju Premijer liga, s ciljem da pomogne Čeliku kako bi izborio opstanak u ligi.

Ištuk je izabrao i svoje pomoćnike, koji će mu asistirati u radu. Mora se priznati da Čelik odavno nije imao bolji i školovaniji stručni štab.Prvi pomoćnik Ivi Ištuku biće doktor sporta Admir Kozlić. Ovaj 30-godišnji Zeničanin, svoj rodni grad je napustio prije 10-tak godina, kada je otišao na školovanje u Austriju. Nakon što je završio fakultet za sport u Grazu, uslijedio je magistarski rad, da bi ove godine doktorirao na temu Tehničko-taktička usporedba najboljih nogometnih liga, te analiza austrijske Bundeslige.Radio je u austrijskim klubovima Kapfenbergu i Sturmu, te mladoj reprezentaciji Austrije. Prije dvije godine vratio se u BiH, gdje je na poziv predsjednika Nijaza Gracića došao u Olimpic, s klubom iz Sarajeva osvojio je Kup BiH. Njegova specijalnost je video analiza, te skauting, tako da trenutno radi i za jednu austrijsku ekipu.

Za golmane Čelika biće zadužen nekadašnji reprezentativac naše zemlje Almir Tolja. Ovaj 41-godišnjak okušao se već i kao šef stručnog štaba Novog Travnika, kojeg je prošle sezone spasio od ispadanja iz 1.lige FBiH.

Treći asistent Ivi Ištuku, biće još jedan mlađi trener Nedim Šehić, koji će biti zadužen za kondicionu pripremu igrača. On je i aktuelni trener košarkašicama Čelika, višestrukim prvakinjama BiH. Prošle godine je zajedno s dvojicom dvojicom kondicionih trenera iz Splita boravio u Milanu, gdje su 10-tak dana boravili kako bi reprezentativca Hrvatske i igrača Intera Ivana Perišića spremili za finiš sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na stručnom štabu je prilično težak zadatak, da limitiranu ekipu izvuče iz teške situacije, te do polusezone da izvuku maksimum. Uzimajući u obzir kvalitete gore navedenih, neće biti iznenađenje, ako u narednim utakmicama Čelik bude pružao mnogo partije.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi