Čelik protiv Zrinjskog u najjačem sastavu

Zeničani u velikoj formi

Čelik protiv Zrinjskog u najjačem sastavu

Nogometaši Čelika u velikoj su formi, uz ekipu Sarajeva i Željezničara najbolja su ekipa proljetnog dijela prvenstva. Zeničani su u posljednjih pet utakmica ostvarili pet pobjeda, tako da se trenutno nalaze na sedmoj poziciji s 38 bodova.

Rezultatski preporod najveća je zasluga Stručnog štaba, te igrača, koji u svakoj utakmici idu sa željom da osvoje tri boda. Mnogi navijači ne pamte kada je Čelik u jednoj sezoni ostvario pet trijumfa na gostujućim terenima. Izabranici Borisa Pavića u proljetnom dijelu sezone podjednako dobro igraju kod kuće i na strani.

Naredno kolo za crno-crvene donosi veoma težak ispit protiv aktuelnog prvaka naše zemlje ekipe Zrinjskog. Gosti su se zahvaljujući nekoliko kikseva na domaćem terenu oprostili od titule prvaka, ali su još u igri za izlazak u Evropu.

Kada je u pitanju domaći sastav Čelik protiv gostiju iz Mostara može računati na sve raspoložive snage. Nakon odrađene suspenzije zbog tri žuta kartona u konkurenciji za sastav su ponovo Adi Adilović, Dženan Bureković i Haris Hećo, dok će biti spreman i veznjak Anel Dedić, koji je zbog povrede propustio gostovanje u Istočnom Sarajevu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik i Zrinjski su odigrali mnogo sjajnih utakmica, a međusobni omjer ovih ekipa je poprilično izjednačen. Mostarci s 12 trijumfa imaju pobjedu više nad Zeničanima, dok je šest utakmica završeno remijem. 

U 14 utakmica na Bilinom polju, Mostarci imaju samo dvije pobjede, a posljednji puta slavili su 13. avgusta 2011. godine. Posljednji duel ova dva tima jesenas završen je podjelom bodova 1:1, a Zeničani su u toj utakmici do boda došli golom Marina Popovića u sudijskoj nadoknadi utakmice.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.