Čelik protiv Zvijezde 09 bez trojice standardnih igrača
Zeničani u Ugljeviku bez trojice standardnih igrača, koji su ove sezone veoam važni za igru kluba s Bilinog polja

Zeničani oslabljeni u Ugljeviku

Čelik protiv Zvijezde 09 bez trojice standardnih igrača

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon tri utakmice bez pobjede u prošlom kolu na Bilinom polju pobijedili su Radnik s minimalnih 1:0, te se učvrstili u sredini tabele. Do kraja prvog dijela prvenstva ostala su još tri kola, a plan Zeničana je da osvoje što je više moguće bodova, kako bi polusezonu završili među prvih šest-sedam ekipa.

Naredno kolo za izabranike Adnana Örneka donosi gostovanje u Ugljeviku kod ekipe Zvijezde 09, koja se nalazi u sjajnoj formi. Zeničani još čekaju na prvu pobjedu u gostima u ovoj sezoni, gdje su za razliku od domaćih utakmica u dosta podređenom položaju. Čelik na gostovanjima ima omjer od tri remija (Radnik, Mladost, GOŠK), te pet poraza (Željezničar, Zrinjski, Široki Brijeg, Sloboda, Krupa).

Dodatni problem za stručni štab pred narednu utakmicu je i izostanak trojice važnih nogometaša. Pobjedu protiv Radnika, crno-crveni su skupo platili jer su treći žuti karton dobili Okić, Jurina i Livaja. Njih trojica će sigurno propustiti naredni meč, a upitan je i nastup Fenana Salčinovića, koji je zadobio novu povredu na treningu, dan pred utakmicu s Radnikom.

Kada su u pitanju alternative za pomenute nogometaše, mladi Mahir Mehić vjerovatno će zauzeti poziciju desnog bočnog, dok će Jurinu i Okića zamijeniti vjerovatno Dilaver ili Nikolić, te Šišić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo da je Čelik u prvom meču na Bilinom polju savladao Zvijezdu 09 rezultatom 2:0, a strijelci su bili Okić i Livaja, koji će propustiti subotnji duel.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Metropoljac
Čelik ovo dobija bez problema sa dva gola razlike. Konačno, prva pobjeda na strani
25 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi