Čelik sezonu protiv Moševca otvara u noćnom terminu
Zeničani imaju jasan cilj, prvo mjesto, te kroz doigravanje ulazak u 1.ligu FBiH

Uprava kluba želi da privuče što veći broj gledatelja

Čelik sezonu protiv Moševca otvara u noćnom terminu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u narednoj sezoni Druge lige FBiH, grupa "Centar", a koja počinje ovog vikenda najavili su borbu za prvo mjesto i ulazak u viši rang takmičenja, odnosno 1.ligu FBiH.

Zeničani su zadržali sve igrače od prošle sezone, te su ciljano doveli Mahira Mehića i Mirsada Šijerkića. Svakako mnogo za tim će značiti što će i kapiten Fenan Salčinović igrati i narednu sezonu, te će svojom pojavom na terenu, autoritetom i iskustvom mnogo značiti za ekipu. Očekuje se uskoro i povratak Selima Žune sjajnog veznjaka, a u drugom dijelu sezone i defanzivca Dženana Smajića, koji se oporavljaju od teških povreda, koje su zadobili u prošloj sezoni

Čelik će sezonu otvoriti u subotu domaćom utakmicom protiv ekipe Moševca, a iz kluba su se za otvaranje sezone odlučili da to bude na pravi način kako bi privukli na tribine i veći broj navijača. Ova utakmica će biti odigrana u noćnom terminu od 20 sati što je sigurno dodatni motiv da navijači Čelika dođu na Bilino polje i podrže tim u borbi za ulazak u viši rang.

Prošlu sezonu u istom rangu takmičenja Čelik je završio na trećoj poziciji, ali su u drugom dijelu sezonu imali sjajnu seriju od 16 uzastopnih pobjeda, te će sigurno nastojati taj niz nastaviti i u narednoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Čelik je utakmicama protiv Veleža, Travnika, Gradine pokazao da ima veoma dobar tim koji može pobijediti i ekipe iz višeg ranga takmičenja, te sigurno kao prvi favoriti ulaze u narednu sezonu. Ipak visoke ambicije imaju i Famos, Bosna iz Visokog, Kolina, a tu je još dosta kvalitetnih ekipa, koje će se dosta toga pitati.

Vidjet ćemo ko će na kraju prvi proći kroz cilj, te onda u doigravanju za ulazak pokušati izboriti ulazak u 1.ligu FBiH.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NorthSide
Hajte vise nazad u PL.. Sretno likCe
11 1
FRLegioen
Vjecna ljubav celicnog grada.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi