Čelik sutra zaključuje pripreme protiv rumunske Politehnike
Zeničani sutra igraju posljednji pripremni duel na pripremama u Turskoj

U nedjelju planiran povratak iz Turske za Zenicu

Čelik sutra zaključuje pripreme protiv rumunske Politehnike

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će u Turskoj odigrati i posljednju utakmicu u toj zemlji, a protivnik Zeničanima biće rumunska CSM Politehnika, inače ekipa koja je član najjače divizije u Rumuniji.

Nakon pobjeda nad makedonskom Shkupijem 2:0, te azerbejdžanskom Keshlom istim rezultatom, crno-crveni su upisala i dva poraza - od azerbejdžanskog Neftchija 4:1, te istim rezultatom i od rumunske Dunarea Calarise, ali treba istaći da je u ovoj utakmici nastupila rezervna postava Zeničana.

Sutra će izabranici Adnana Örneka odigrati i posljednju utakmicu, a za nedjelju je planiran i povratak za Zenicu, te finiširanje priprema pred početak sezone. Već smo pisali da će generalku Zeničani igrati 14. juna protiv ekipe Tuzla City. Zanimljivo je da će Čelik generalku igrati na Bilinom polju, a ne u gostima budući da u prvom kolu ima teško gostovanje kod Krupe, na umjetnoj podlozi gdje je veoma teško igrati, posebno u ljetnom periodu.

Zeničani još nisu zaključili listu pojačanja, nije poznato koji će od igrača koji su proteklih dana boravili na probi, ostati i potpisati ugovor s klubom. Ono što je Čeliku prijeko potrebno jesu dva stopera, te možda i lijevi bočni, budući da pored Bevaba, lijevo imaju samo mladog Popovića.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi