Drugi tim Čelika uvjerljivo poražen od rumunskog prvoligaša
Zeničani još nisu riješili pitanje stoperskih pozicija, gdje u rosteru trenutno samo imaju Durakovića i Karamatića

Četvrta pripremna utakmica Zeničana u Turskoj

Drugi tim Čelika uvjerljivo poražen od rumunskog prvoligaša

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su odigrali i četvrti pripremni meč u okviru priprema za početak nove sezone u Premijer ligi. Zeničani su danas u Turskoj odmjerili snage sa novim rumunskim prvoligašem, ekipom Dunarea Calarisa, a na kraju slavila je ekipa iz Rumunije rezultatom 4:1.

Treba istaći da su crno-crveni u ovom meču nastupili s igračima koji u prva tri utakmice nisu imali veliku minutažu, te s nekoliko igrača koji se još nalaze na probi. Kada je u pitanju utakmica, ekipa iz Rumunije u prvom poluvremenu postigla je dva gola, a pred kraj za 2:1 smanjio je Ridvvan, krilni napadač koji se nalazi na probi u Čeliku, tim rezultatom je i okončano prvo poluvrijeme.

U drugom poluvremenu Dunarea je postigla još dva gola te slavila rezultatom 4:1, vrijedi istaći da je ekipa iz Rumunije igrala u najjačem sastavu. Za Čelik su u ovoj utakmici nastupili: Karajbić, Mehić, Popović, Duraković, Adilović, Duvnjak, Bradji, Musa, Grahovac, Ridvvan i Madi Faty.

Ovo je za Čelik bila četvrta utakmica na pripremama, a nakon prve dvije utakmice i pobjeda nad Keshlom, te Skuphijem, crno-crveni su u naredne dvije utakmice s po 4:1 upisali poraze od Neftchija, te danas Dunarea Calarisa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prije povratka za Zenicu, izabranici Adnana Örneka odigrat će još jednu utakmicu, ali protivnik još nije poznat. Zanimljivo da Zeničani još nisu riješili pitanje stopera, ali i još jednog krilnog napadača. Vremena je sve manje, a na tržištu i manje kvalitetnih igrača, hoće li klub s Bilinog polja u narednim danima angažovati još koje pokazanje, zaista je teško prognozirati, budući da je i dotok informacija iz kluba na veoma niskom nivou.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sumedin Kulacic
do 75 minuta bilo 1- 1 onda ubacio golmana crnca primi lik 3 gola za 15 minuta luzerska moja baba bi ih odbranila
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti